5 gode råd til præsentationsteknik - Den ultimative guide

Du får her den ultimative guide til, hvordan du skaber en god og inspirerende præsentation.

Ønsker du at læse mere om kurset Præsentationsteknik, som afholdes i Værløse og Aarhus, kan du se mere her.


Dét at tale foran forsamlinger eller præsentere et produkt, en strategi eller lign. er ikke lige let for alle. Hvor nogle nærmest er født til det, bliver andre skrækslagne ved tanken. Selvom det om det falder nogle mere naturligt end andre, er præsentationsteknik dog noget alle kan lære. Uanset hvor dit nuværende kompetenceniveau ligger, findes der en række redskaber og teknikker, som du kan benytte dig af når du skal præsentere, for at øge dine muligheder for at brænde igennem med dit budskab. Har du interesse heri, så kig nærmere på vores video som giver dig 5 gode råd til præsentationsteknik: Forbered dig grundigt, Få den gode start, Brug og skab billeder, Brug krop & stemme og Involvér dine tilhørere.

1. Forbered dig grundigt

Før du starter din præsentation, er det vigtigt at du er godt forberedt. Du bør på forhånd have fastlagt en struktur og en indholdsmæssig tidslinje, så du får det optimale ud af den taletid, du har fået stillet til rådighed. Hermed ikke sagt, at du nødvendigvis bør have forberedt hver enkelt sætning og en præcis rækkefølge af alle dine pointer.

Ofte fungerer det bedst, hvis du kan navigere frit imellem dine forskellige indholdspunkter og forstår at improvisere undervejs. Evnen til at improvisere er en vigtig del af en god præsentationsteknik, som får dig til at udstråle overskud, professionalitet og troværdighed – så længe du forstår at vie den fornødne tid til alle dine planlagte indholdspunkter.

2. Få den gode start

I enhver præsentation er det afgørende at komme godt fra start, så du med det samme fanger dine tilhøreres opmærksomhed. Derfor er det en rigtig god idé at vide, hvordan du vil begynde din præsentation og vide præcis, hvad du vil sige i de første 3-4 sætninger. Dette er altså en teknik som kan styrkes gennem målrettet træning.

Har du først fuldstændig styr på åbningen af din præsentation, vil du få større ro og mere overskud til at fokusere på dit kropssprog, din stemme og selve leveringen af dit budskab.

3. Brug og skab billeder

80 % af vores indlæringsevne foregår via synssansen – derfor er det afgørende, at du forstår at implementere billeder i din præsentation. Det kan både gøres ved at anvende billeder i selve din præsentation og/eller i dit sprog ved hjælp af metaforer, eller ved at fortælle en historie eller at knytte en anekdote til det budskab du søger at levere.

Formår du at skabe billeder for dine tilhørere, enten direkte via synssansen eller indirekte i deres bevidsthed, stimulerer du deres forestillingsevne, hvilket vil øge deres engagement i din præsentation, samt øge chancen for, at de vil huske dig og dine budskaber efterfølgende.

4. Brug krop og stemme

Selvom synssansen ejer størstedelen af betydningen for den menneskelige indlæringsevne, er det vigtigt at understrege vigtigheden af brugen af din stemme og din krop, når du præsenterer. Én ting er at vælge de rigtige ord og formuleringer, noget andet er at forstå at sige dem på en varieret og fængende måde. Derfor bør du stræbe efter udnytte dine retoriske virkemidler, din volumen, intonation og din artikulation, så du stimulerer dine tilhøreres opmærksomhed.

Har du indtil nu ikke været opmærksom på, hvordan du bruger din stemme i dine præsentationer, er det en del af din præsentationsteknik, du vil kunne få stor gavn af at fokusere på.

5. Involvér dine tilhørere

Langt de fleste mennesker kan lide at blive hørt og kedes af lange monologer. Derfor er det også vigtigt at du involverer dine tilhører og gør dem til en del af kommunikationen. Du kan bl.a. bruge spørgsmål til at skabe en dialog, som gør din præsentation mere dynamisk.

Det gode ved spørgsmål er, at du kan forberede dem på forhånd – og ofte har du også en idé om, hvad svaret på disse vil være.

Vil du have mere inspiration?

Ønsker du at styrke dine kompetencer og få nye, effektive og anvendelige værktøjer inden for præsentationsteknik, kan du læse mere om vores kurser iDu kan også finde flere gode råd inden for emnerne herunder

Salgsledelse
Forhandlingsteknik
Successful Networking
Projektstyring
Den coachende samtale

Bestil kursus

Bestilling af TACK’s åbne kurser og uddannelsesforløb


Kontakt

Os på +45 70 10 12 01


Tilmeld nyhedsbrev

Hold dig opdateret med nyheder og inspiration


Bestil materiale

Her kan du bestille inspirationsmateriale


FAQ

Hvad er god præsentationsteknik?
God præsentationsteknik består af grundig forberedelse, kreativitet, motivation af dine tilhørere, visuelle virkemidler samt en fornuftig brug af kropssprog, stemme og øjenkontakt. Få den ultimative guide til den gode præsentation her

Hvordan styrker jeg min evne til at præsentere?
At skabe inspirerende og engagerende præsentationer kræver de rette redskaber og ikke mindst træning. På TACKs kursus ’Præsentationsteknik’ får du helt konkrete praktiskorienterede redskaber, som hjælper dig med at hæve din præstation, ligesom du på kurset, gennem øvelser og feedback, bliver trænet i at tilpasse dine præsentationer, så du brænder igennem – hver gang. Læs mere om kurset i præsentationsteknik her

Hvor kan jeg tage på kursus i præsentationsteknik?
TACKs åbne kursus i Præsentationsteknik afholdes i Værløse, nær København, og Aarhus på henholdsvis KolleKolle Konferencehotel og Helnan Marselis Hotel. Er I flere fra samme virksomhed som har brug for et kursus i Præsentationsteknik, kan det betale sig at bestille et firmatilpasset forløb, som kan afholdes liger netop der, hvor I ønsker det.

© 2016 TACK International. All rights reserved