Hent vores kursuskalender 2024

Klik her og hent, så du får et overblik over alle vores kurser indenfor salg, ledelse og personlig udvikling.

Kurven

6 evner hos de stærke sælgere

Jens Dalgaard, Adm. direktør hos TACK International
3 min.
18.10.2019

Som sælger er det en del af hverdagen at skulle kæmpe for sin sag og på bedste vis overbevise kunder om, at de skal investere i lige netop din ydelse eller dit produkt. Det er derfor alfa og omega, at du som sælger forstår at holde hovedet højt og ryggen rank i både medgang og modgang, og det er netop, hvad den stærke sælger formår. 

I det følgende gennemgår vi seks evner, der kendetegner den stærke sælger. Forhåbentlig kan du bruge det i dit eget salgsarbejde og styrke dine salgsresultater – og måske endda øge din arbejdsglæde.


1. De arbejder med det mentale

”Jeg tror på det, jeg kan og gør – jeg sætter ambitiøse mål for det, jeg vil”

En stærk sælger er i kontakt med sit indre og er i stand til at udvikle sin sales power og mentale styrke, så vedkommende kan levere en toppræstation hver gang. Som sælger er det vigtigt, at man tror på det, man kan, og det man gør, da denne selvtillid vil have en afgørende effekt på ens salgsresultater. Dette indebærer både at være stærk, når man oplever et nederlag, men lige så meget at være i stand til at sætte ambitiøse mål for sig selv og arbejde fokuseret på at indfri dem.

 

2. De forbereder sig på et metaplan

”Jeg analyserer opgaven og mulighederne i salget – jeg tænker scenarier for mit salg”

Forberedelsen er et helt essentielt redskab i en stærk sælgers værktøjskasse. Ved at analysere en opgave identificeres alle de forskellige muligheder i et salg. Disse muligheder kan også ses som scenarier for salget: Hvordan reagerer man mest hensigtsmæssigt på kundens udmeldinger, og hvad vil udfaldene være, alt afhængig af hvordan man forsøger at påvirke kunden?


3. De dyrker deres nysgerrighed

”Jeg søger konstant ny information – jeg bruger min viden til at tænke ud af boksen”

De stærke sælgere er nysgerrige sjæle. Dels søger de altid ny information om deres eget fag, salgsdisciplinen, og desuden søger de altid at skabe en bedre forståelse af omverdenen; det værende sig både markedet, kunderne, produkterne og konkurrenterne osv. Denne viden om, hvad alle andre plejer at gøre, kan bruges til at tænke ud af boksen og skille sig ud. En stærk sælger udviser derfor også en reel nysgerrighed overfor andres ønsker og behov.


4. De fejrer andre

”Jeg glæder mig over andres dygtighed – jeg roser og anerkender al den hjælp, jeg får”

En anden vigtig egenskab hos stærke sælgere er empati og evnen til at glæde sig på andres vegne. Særligt hvis nogen har leveret en toppræstation, sørger de for at rose dem for deres indsats og resultat. De er desuden klar til at tage imod hjælp fra andre og er generøse med rosen, når de får hjælp. Det er altid en fordel at kunne fejre andre.

Relaterede podcasts

5. De stopper aldrig

”Jeg hviler ikke på laurbærrene – jeg tænker hele tiden på det næste salg”</p>

Stærke sælgere er fightere. Det betyder, at de ikke bremses af et bump på vejen og aldrig hviler på laurbærrene. Når det ene salg er afsluttet, skiftes fokus, og de klar til at påtage sig den næste udfordring med engagement og gåpåmod

 

6. De træner deres salg

"Jeg lærer altid af mine fejl – og lærer meget af mine sejre”

Den stærke sælger forsøger hele tiden at udvikle sig selv og sine kompetencer. Godt nok kan man gøre sig nogle gode erfaringer via sine sejre, men man bliver samtidig nødt til at lære af sine fejltagelser og de nederlag, man udsættes for. Det betyder derfor, at salgskompetencer skal holdes ved lige, hvilket man bedst gør gennem træning; både i felten i hverdagen, men også med løbende uddannelse.

af Jens Dalgaard

Adm. direktør hos TACK 

 

Relaterede kurser

Gratis rådgivningHvordan kan vi hjælpe dig?

Vores rådgivere og eksperter indenfor vejledning i kurser sidder klar til at hjælper med at finde de helt rigtige kurser og uddannelser for dig/jer – helt uforpligtende. Ring til os på tlf. 70101201 eller udfyld kontaktformularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt.