Kurven
Klik her og hent, så du får et overblik over alle vores kurser indenfor salg, ledelse og personlig udvikling.
Kurven
Kunstig intelligens stormer ind på det danske arbejdsmarked som aldrig før og hvis din virksomhed skal vinde på fremtidens arbejdsmarked, så er I nødt til at have en plan for, hvordan AI bliver en afgørende samarbejdspartner for lige netop jer.
Per Simonsen, der er rådgiver hos A-One Solutions, vil gennem tre episoder guide os gennem AI’s fordele og faldgruber og i dette afsnit skal vi høre mere om, hvad kunstig intelligens egentlig er og hvordan det kan implementeres på din arbejdsplads.
Det skønnes, at kunstig intelligens vil påvirke over 60-70% af stillinger fremover og derfor skal du trække AI i den retning, der giver mening for lige netop din arbejdsplads. Det kan f.eks. være at udarbejde udkast til e-mails, scanning af bilag i økonomiafdelingen eller andre tidskrævende gøremål, der frigiver tid til, at vi som mennesker kan udføre de sjove opgaver som vi er gode til.
Når snakken falder på AI, så møder man tit en frygt omkring, hvor hurtigt kunstig intelligens indtager vores verden og om AI vil overtage menneskets jobs. Vi skal huske på, at AI allerede findes integreret mange steder, bl.a. i CRM-systemer, nogle af LinkedIns værktøjer samt Microsofts produkter. AI er kommet for at blive og vil inden længe blive hvermandseje.
AI kan ses som en virtuel personlig assistent, der kan hjælpe os med at løse forskellige typer af opgaver mere effektivt og dermed får vi mere tid til andre værdiskabende opgaver. Verden har stadig brug for menneskelige relationer og AI kan give os mere tid til at pleje dem. Vi skal derfor ikke frygte at blive overflødige, men tværtimod se AI som en fordel. Tænk derfor over, hvordan AI kan bruges ift. din egen jobfunktion? Du kan f.eks. anvende AI til at stille kritiske spørgsmål til det du selv har udarbejdet og dermed forbedre dit arbejde.
Kunstig intelligens kommer til at påvirke virksomheder i fremtiden, da det bliver muligt at indføre real time ændringer af virksomhedens kurs på baggrund af daglige, løbende AI-analyser. Vores arbejdsprocesser automatiseres og vi kan træffe bedre beslutninger ud fra et AI-baseret datagrundlag.
De store vindere i en verden med kunstig intelligens bliver de virksomheder, der tager AI til sig – uanset størrelsen på virksomheden og hvilken branche man befinder sig i. Det er vigtigt, at medarbejderne kan se, at kunstig intelligens giver mening - uanset om AI bruges til at skrive mødereferater eller til at optimere interne arbejdsprocesser. Hvis du er leder, så er det især vigtigt at tage ja-hatten på og inddrage sine medarbejdere, når AI implementeres. AI kan nemlig skabe så stor værdi, at det gælder om at finde ud af, hvordan det skal og ikke skal bruges i lige netop din virksomhed. Succesen vil komme af at få understøttet nogle arbejdsprocesser og gøre arbejdet smartere end man gjorde det i går.
Til sidst nævner Per de tre AI-værktøjer du bør overveje at omfavne med det samme.
Det første kender du måske allerede – det er nemlig ChatGPT. Her anbefales det at implementere en API-løsning og samtidig kigge på, hvordan ChatGPT kan inddrages i forhold til den måde vi arbejder på. Man skal se ChatGPT som en slags medarbejder, der skal forberedes grundigt på sin opgave. Det er derfor vigtigt at klæde ChatGPT godt på ved at liste krav og kriterier, da du på den måde vil få det bedst mulige output af din virtuelle assistent.
Det andet interessante AI-værktøj er Bing chatten, der har integreret ChatGPT og GPT3. De fleste kender Bing som en søgemaskine, men der er nu integreret AI, hvilket gør det til en stærk pendant til ChatGPT. Bing chatten findes allerede nu som en del af Microsoft Edge browseren og det anbefales klart at stifte bekendtskab med dette værktøj. Du kan nemlig vælge at chatte eller stille konkrete opgaver som f.eks. at udforme en mødeagenda i punktform til dit næste møde med dette værktøj.
Det tredje og sidste værktøj er Microsoft Copilot, der endnu ikke er udkommet, men som spås til at blive større end Bing chat. Copilot bygger på GTP4, der er endnu bedre end vi kender fra ChatGPT. Forskellen er, at Microsoft Copilot bliver en integreret del af Microsofts produkter, herunder styresystemet Windows, men også i Office-produkterne, og her bliver AI virkelig hvermandseje.
Vores vært Jakob runder episoden af med en sidste anbefaling: vær nysgerrig på AI og omfavn det – så er man som virksomhed allerede nået langt.