"Bølgepapvirksomheder rykker sammen"

Ny organisation skal samle SCA Packagings tre fabrikker i Grenå, Svenstrup og Taulov.

SCA Packaging Bølgepapdivision består af tre fabrikker i henholdsvis Grenå, Stevnstrup ved Randers og Taulov ved Fredericia. Nu skal en ny organisationsstruktur være med til at binde de tre fabrikker tættere sammen.

- Vi er omkring 800 medarbejdere, og vores historie er, at SCA købte de tre fabrikker af Danapak, Danisco og Arla Foods. Selv om vi har arbejdet godt sammen, har man alligevel kunnet mærke de forskellige kulturer. Men det er vi på vej væk fra. Vi skal kunne »switche« produktioner fra den ene fabrik til den anden efter behov, fortæller divisionschef Finn Brødløs.

Den nye organisationsstruktur, som TACK International har været med til at fundere, vil blandt meget andet betyde, at der bliver indført teamstruktur:

- Jeg ved, at vi ikke kan investere os ud af det med hardware. Alle andre råder over det samme udstyr. I den sidste ende skal forskellen være, at vi gør tingene på en bedre og enklere måde.

- Det er medarbejderne, der skal drive projektet. De ved, hvordan det skal lyde, når maskinen kører og buldrer derudad. Og ændringerne af organisationen skal være med til at frigøre viden og ressourcer hos de enkelte ansatte, lyder det videre fra divisionschefen.

Coach for teamlederne

Carsten Pinnerup er fabrikschef i Taulov og som sådan sparringpartner for teamlederne. Han fungerer derfor også som teamledernes coach.

Taulov-fabrikken er ud over teamstrukturen også i gang med at indføre ny teknologi og ændre indretningen af anlægget.

- Selve bølgepapmaskinen laver vi ikke om på, men stort set på alt andet, fortæller Carsten Pinnnerup.

Blandt de 122 timelønnede og 16 funktionærer er der seks teamledere - fire i driften, to på supportopgaver.

- Teamlederne er ildsjæle. De vil det her. De er selvfølgelig forskellige alle sammen, men de er energiske, og de kan se, at teamstrukturen vil sejre.

- Jo mere de får i rygsækken gennem uddannelse, og jo mere deres teams lykkes, jo mere vokser deres motivation, tilføjer fabrikschefen fra Taulov.

Carsten Pinnerups og de øvrige fabrikchefers teamstruktur-uddannelse består i, at de følger teamledernes uddannelse. Carsten Pinnerup er den, der skal have tid til at lytte til sine teamledere, og han ved, at deres opgave ikke altid er nem. Der er en indbygget konflikt mellem
at være leder og kunne skære igennem, og samtidig være den, der får en gruppe til at tage ansvar og lede sig selv.

- Der er mange møder - rigtig mange møder. Det kræver tålmodighed. Men der er også en forventning om, at det hele ikke må ende i snak, supplerer Carsten Pinnerup, hvis opgave blandt andet består i at holde målene op for teamlederne og deres teams.

- Der er jo ting, som vi ikke kan diskutere - ting, der bare skal gøres, og i øjeblikket har teamlederne en særligt stor opgave, fordi vi arbejder med tre ting samtidig - vi har folk på kursus i teamstrukturen; vi flytter rundt, og vi producerer ordrer, som alle bliver hasteordrer i den situation, lyder det videre fra fabrikschefen fra Taulov.

Ændringerne i produktionen i Taulov skal være tilendebragt i 1. kvartal 2009. Teamstrukturuddannelsen fortsætter til august 2009, og fra 2. kvartal 2009 er der også »Lean« på programmet i Taulov - produktionsmetoden, hvor konstante produktionsforbedringer bliver sat i system.

Relaterede links: Lederen som coach, TACK Coachakademi, Teamudvikling

Bestil kursus

Bestilling af TACK’s åbne kurser og uddannelsesforløb


Kontakt

Os på +45 70 10 12 01


Tilmeld nyhedsbrev

Hold dig opdateret med nyheder og inspiration


Bestil materiale

Her kan du bestille inspirationsmateriale


© 2016 TACK International. All rights reserved