"Krisen er en ledelsesopgave: Seks gode råd"

Af Jens Dalgaard, adm. direktør, TACK International

“Vis dig nu som en stærk leder.” Er det, hvad du allerede siger til dig selv? Godt! Her er en kort checkliste - seks gode råd i situationen, hvor den generelle krisestemning stiller øgede krav til dig.

Du skal kommunikere
. Som leder har du afgørende indflydelse på, hvad dine medarbejdere tror, tænker og taler om. “Det er ganske vist - en lille Fjer kan nok blive til fem Høns,” sagde H.C. Andersen, og sandt er det, at rygter især griber om sig i krisetider. Derfor skal du ud i alle hjørner med dine budskaber, mere og stærkere end du plejer.

Du skal være tilgængelig. Begræns den lukkede dør, kom rundt i virksomheden og besvar dine telefoner og mails. På den måde modvirker du usikkerhed og vil også blive opsøgt med småting, som kan blive til store ting, hvis de ikke fanges i opløbet. Du skaber energi ved at stille dit nærvær til rådighed.

Styr pessimismen: Vær ærlig, fortæl, hvad der sker, og forbered dine medarbejdere, når der skal til at ske noget. Der vil være negative budskaber – saml dem i bundter, så de ikke kommer dryppende hele tiden. Opmærksomheden vil være skærpet, så du skal forberede din kommunikation grundigt.

Dyrk optimismen: Giv udtryk for din tro på fremtiden. Lav flere delmål - det lægger op til flere succeser. Sørg for, at alle hører om det, der går godt, og husk, at hvad der er en lille ting for dig, kan være noget stort for andre. Få alle med: Fortæl historier, og ros dine medarbejdere, ikke kun for resultaterne, men også for selve indsatsen.

Sikr dine aktiver:
Dit vigtigste aktiv er dine medarbejdere. Fald ikke i den fælde kun at fokusere på, hvem du kan undvære; men tænk mere på, hvem du helst vil beholde. Involver dem, gør dem sikre og vis, at du tror på dem. Invester i dem. Det er sådan, du bevarer deres motivation.

Vær det gode eksempel:
Brug dine egne ressourcer rigtigt og vis, at du gør det. Du skal være effektiv hele tiden: have en god dagsplan, nå dine ting og undgå stressede situationer. Du skal være økonomisk bevidst uden at være hysterisk. Du skal være fysisk frisk, have overblik og overskud til dine omgivelser.

Du skal vise dine lederegenskaber ved at være til stede, tage ansvar og gå foran. Det er nu, dine medarbejdere brug for en leder frem for blot en administrator.

Relaterede links:
People Management, Motivational Leadsership, Field Sales Management, NLP 1 - Effektiv kommunikation

Bestil kursus

Bestilling af TACK’s åbne kurser og uddannelsesforløb


Kontakt

Os på +45 70 10 12 01


Tilmeld nyhedsbrev

Hold dig opdateret med nyheder og inspiration


Bestil materiale

Her kan du bestille inspirationsmateriale


© 2016 TACK International. All rights reserved