Hent vores kursuskalender 2024

Klik her og hent, så du får et overblik over alle vores kurser indenfor salg, ledelse og personlig udvikling.

Kurven

De 2 største misforståelser i salg og ledelse

Jens Dalgaard, Adm. direktør hos TACK International
2 min.
21.11.2019

Salg og ledelse er to faglige discipliner, der historisk har været omgærdet af mange misforståelser, og der opstår til stadighed flere. Derfor har vi i det følgende valgt at beskrive de to væsentligste misforståelser, som stadig florerer ude i verden, og som vi samtidig føler et ansvar for at dementere.

 

Den fødte sælger findes ikke

Den første misforståelse – og potentielt også den mest udbredte – er, at der skulle være hold i begrebet ”den fødte sælger”. Godt nok er man nødt til at erkende, at nogle mennesker uden tvivl har mere flair for at sælge end andre, men at gå så langt som til at sige at naturtalenter ligefrem har medfødte salgsevner, vil være at gå for vidt. Salg er et fag – eller en disciplin – som så mange andre - det skal både læres og trænes.

Det skal først og fremmest læres, fordi evnen til at sælge indeholder mere end, de fleste tror. Der er flere principper, der skal respekteres, og teknikker der skal mestres. Det er dog ikke nok blot at lære teorien bag salget, det kræver kontinuerlig træning at udvikle salgsarbejdet og fortsætte de gode præstationer. Inaktivitet vil gøre dig sløv og rusten, ligesom der er risiko for at du vil tilegne dig nogle dårlige vaner uden at indse det. Hvis du ikke sørger for at holde dig skarp på de faglige begreber og teknikker, risikerer dine salgspræstationer, og herigennem også dine salgsresultater, i høj grad at lide overlast. Det vil altså sige, at hvis du vil forblive på toppen ift. salgsevner, så er det en absolut nødvendighed jævnligt at komme ud i felten for at teste dig selv.

Relaterede artikler og podcasts

Du er ikke en god salgsleder bare fordi, du er en god sælger

Den anden misforståelse i salg og ledelse, som vi gerne vil dementere, er, at bare fordi du er den bedste sælger, er du ikke nødvendigvis den bedste salgschef. Nogle af de bedste sælgere vil sikkert tro, at de også ville være forrygende salgschefer, men her skal man som sælger træde varsomt, da det er to vidt forskellige discipliner, som kræver vidt forskellige indstillinger og kompetencer at mestre. Hvis du vil være en god leder, kræver det både menneskelige kompetencer og træning, og du er nødt til at studere ledelsesdisciplinen isoleret for at komme tilstrækkeligt i dybden med faget og få udbygget det teoretiske fundament for dine ledelseskompetencer i tilfredsstillende grad. Men teorien har minimal betydning uden træningen, og du vil gøre dig mange erfaringer ude i verden, som teorien hverken beskæftiger sig med eller forbereder dig på. Det gælder derfor om at få udbygget din faglige ballast som leder gennem øvelse og erfaringer, og for virksomheder med lovende lederkandidater kan det godt betale sig at påbegynde udviklingen af disse talenter tidligt ved at give dem nye, praktiske udfordringer såvel som kontinuerlig videreuddannelse.

Føler du, at du mangler nogle af de naturlige lederegenskaber, som typisk bliver forbundet med traditionelle ledertyper, er der en række evner, du kan opdyrke for at give dit ledelsesarbejde de bedst mulige betingelser. Du skal helst fastholde et højt energiniveau samt en positiv indstilling, da du herved både kan inspirere og motivere dine medarbejdere, og du skal desuden på ethvert givent tidspunkt opføre dig på en etisk og moralsk forsvarlig måde, så du dels undgår kontroverser og dels kan fremstå som et forbillede og en ledestjerne for dine medarbejdere.

 

Hent den gratis e-bog ”12 artikler til salgslederen” her.

af Jens Dalgaard

Adm. direktør hos TACK 

 

Relaterede kurser

Gratis rådgivningHvordan kan vi hjælpe dig?

Vores rådgivere og eksperter indenfor vejledning i kurser sidder klar til at hjælper med at finde de helt rigtige kurser og uddannelser for dig/jer – helt uforpligtende. Ring til os på tlf. 70101201 eller udfyld kontaktformularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt.