Kurven
Klik her og hent, så du får et overblik over alle vores kurser indenfor salg, ledelse og personlig udvikling.
Kurven
Glæde, entusiasme, ansvar og sammenhold er blot nogle af de værdier, der kendetegner de stærkeste teams i verden. De teams når til toppen inden for deres felt. Men hvordan bringer du som leder samme værdisæt ind på arbejdspladsen blandt medarbejderne, så de møder op og yder en passioneret indsats i fællesskab? Og hvordan finder man modet til at søge nye veje, hvis man ikke kan se mening med sit arbejde. Og har man selv et ansvar for at sikre sin egen arbejdsglæde, dér hvor man er?
I denne episode af TACK TALKS er der masser af motivational power at hente, hvis du søger det sidste skub til at finde tilbage til det, der gør dig glad på arbejdet - både som medarbejder og som leder. Du møder her Hardeep Dhanjal, tidligere international musiker og i dag efterspurgt motivational speaker i mange danske virksomheder og organisationer. Hardeep har en lang udviklingsrejse bag sig, og bruger i dag sin viden til at hjælpe andre med at finde modet i sig selv til at turde at gå efter deres livsdrømme.
I episoden ser han nærmere på, hvordan vi bringer samme glæde og entusiasme ind på arbejdspladsen.
En undersøgelse foretaget af Konsulenthuset ballisager i 2019 viser, at hver 5. medarbejder ville sige sit job op i morgen, hvis de havde mulighed for det. En stor del af disse peger på lederen som primære årsag. Rigtig mange mennesker går på arbejde hver dag og hader rent faktisk deres job, og samme undersøgelse viser, at folk, der ikke bryder sig om deres arbejde, har langt større risiko for en række sygdomme, bl.a. hjertekarsygdomme, angst, depression, stress og diabetes.
Det er et meget højt tal, og det gør en mand som Hardeep, der til daglig arbejder med at motivere og inspirere mennesker, trist til mode. Især når han ved, at had er en stærk følelse, der påvirker os fysisk. Og hvis man går på arbejde med den følelse i kroppen hver dag, går det ud over ens livskvalitet og overskud til børn, partner, omgangskreds og samfundet generelt.
Hvis man har det dårligt og ikke kan se meningen med sit arbejde, bør man gøre noget ved det, men det kræver både styrke, mod og en klar vision at springe ud af sin comfort zone. Nogle bliver i deres comfort zone fordi det er trygt, og måske fordi lønnen er god, mens andre kan være fanget dér på grund af frygt, lavt selvværd, eller fordi de ikke tror, de kan finde ud af andet. Man behøver ikke have lyst til at befinde sig i sin comfort zone, men det er vores eget valg at blive der, påpeger Hardeep, der også har et godt råd, hvis man føler sig fanget: Man skal lade være med at skyde skylden på andre, bare fordi det er nemt. Også selvom det kan gøre ondt på ens ego at kigge indad.
Lyt også til episoden "Det er dig liv og det skal leves" med Hardeep Dhanjal.
For de fleste af os skal der helst være en grad af mening med det, vi laver på vores arbejde. Samtidig skal det helst være indsatsen og alle vores ekstra anstrengelser værd. Ofte er en god arbejdskultur ude i virksomhederne bundet op på nogle lidt fluffy værdisæt, medarbejderne ikke har noget forhold til. Her skal lederen være i stand til at præsentere den vision, der sikrer, at alle ser meningen og værdien af deres arbejde. Ledelsen bør endvidere hjælpe med at minde medarbejderne om værdien af det, de laver, og formålet med at virksomheden eksisterer. Hardeep foreslår, at fokus flyttes fra økonomiske interesser, til hvad det er for en værdi, vi tilfører til mennesker og samfundet. Hvorfor eksisterer vi? Hvad er vores ’why’? Det giver følelsen af sammenhold at have et fælles mål, og sammenhold giver en anden power og drivkraft, når alle kan se meningen og værdien af det, de laver.
Der er meget du selv kan gøre for at sikre din egen glæde ved at gå på arbejde, understreger Hardeep, og påpeger, at det er for nemt bare at bebrejde lederen. At leve i bitterhed er forfærdeligt og bunder ofte i, at man på et tidspunkt i sit liv er gået på kompromis med sig selv. Man ved, man kan mere. Ved at man kan yde mere, men gør det ikke af forskellige grunde. For at kunne eksistere i bitterheden peger man ud mod andre for at placere skylden, men det er den nemme udvej, mener Hardeep, der har et godt råd til at skabe en ændring, hvis man sidder i en negativ situation:
Man bør tage ansvar og spørge sig selv: Hvad kan jeg gøre for at komme ud af min negative situation? Ansvaret er mit. Og hvordan gør jeg det uden at mine negative tanker hiver andre ned? Du skal ud af din comfort zone og overkomme din frygt og dine begrænsninger for virkelig at opdage dine styrker og kvaliteter. For - hvis ikke du kan finde mening med det, du laver, så skal du sige dit job op, for hvad er det så værd for selv dig og alle andre?
Der er flere gode råd og motiverende opfordringer at hente fra Hardeep i denne episode, både hvis du som leder eller medarbejder sidder derude og søger inspiration til mere arbejdsglæde på arbejdspladsen. Få samtidig også svar på, hvad der ifølge Hardeep gør forskellen på en chef og en leder, og få til sidst hans gode råd til lederen, der sidder derude med frygten for, at dygtige medarbejdere vil sige op i morgen.