Kurven
Klik her og hent, så du får et overblik over alle vores kurser indenfor salg, ledelse og personlig udvikling.
Kurven
75% af ny tillært viden glemmes i løbet af bare 3 dage hvis ikke, vi bruger det aktivt. Sådan lyder den dystre prognose i Ebbinghaus’s Forgetting Curve, der illustrerer, hvor hurtigt vi glemmer det, vi lærer, hvis ikke vi gør noget aktivt. Der findes dog en række metoder og teknikker til at understøtte hukommelsen, og dem kan du blive klogere på i denne episode af TACK TALKS, hvor Produkt- og udviklingsdirektør hos TACK, Claus Lautrup, øser ud af sine guldkorn om at få ny viden til at sætte sig bedre fast.
Lyt også med til slut, hvor Claus giver dig en praktisk guide til, hvordan du bedst forbereder dig før, under og efter et kursus for at få størst muligt læringsudbytte.
De fleste af os, der i løbet af vores arbejdsliv har været på kursus eller uddannelse for at få nye værktøjer og kompetenceløft, kender til udfordringerne ved at huske og sikre implementeringen af det, vi har lært, når hverdagen igen melder sig. Ifølge Claus, så handler det om, at vi skal blive dygtigere til at omsætte ny læring til konkrete handlinger – for hvis ikke, er det spildte kræfter og tabte penge for virksomheden.
Der er stor forskel på folks tilgang til at tage ny læring til sig, når de kommer på kursus eller uddannelse. Claus Lautrup, der bl.a. arbejder med at træne TACKs undervisere, peger på, at det i høj grad er den indstilling, man som kursist kommer med, der har indvirkning på det udbytte, man får. Vi kan se, når vi kører uddannelser, siger Claus, at dem, der blot søger lidt inspiration, ofte også er dem, der forpligter sig mindst. Derimod er dem, som har en konkret udfordring i deres arbejde og som søger et mere specifikt værktøj eller en metode nogle af dem, der får mest ud af kurset eller uddannelsen efterfølgende.
I TACK arbejder vi meget med cases, rollespil og andre læringsformer, som øger forudsætningen for at huske det tillærte i længere tid efterfølgende. Og det er nødvendigt, siger Claus, for vores hjerne arbejder aktivt imod forandringer og belønner os hver gang, vi er i en rutine eller gør noget velkendt, og her vil hjernen helst forblive, fordi det kræver mindst energi.
Det er en fordel for et godt kursusudbytte, at man har sat sig nogle klare mål for, hvad det er, man gerne vil have ud af kurset, inden man tager afsted. Her kan det være en god idé at sparre med sin nærmeste leder eller en kollega om dette. Nogle gange sker der nemlig det, at man som kursist helt automatisk kommer til at fokusere på det, man er god til i forvejen. Både fordi vi måske gerne vil shine, eller fordi det er den sikre vej at gå.
I episoden bliver du også klogere på, hvad du skal være opmærksom på, mens du er afsted på kurset, og hvad du bør gøre, når du kommer tilbage på arbejde. På selve kurset handler det bl.a. om at deltage aktivt – og her er det bl.a. underviserens opgave at sørge for, at alle kursister kommer til orde eller på gulvet og får mulighed for at øve de nye teknikker. Det hjælper kursisterne til at øge deres selvindsigt og vokse i deres rolle.
Ifølge Claus, fortæller den feedback TACK får fra kurserne, at mange kursister får mest ud af rollespillene, selvom de har angst i øjnene, lige når de bliver bedt om at rejse sig op. Men det kan godt betale sig at spille med, for det er dér, forudsætningen skabes for at man kan gå direkte hjem og omsætte de nye teknikker til virkelighed. Og på kurset får alle lejlighed til at træne det godt igennem, inden man bliver sluppet løs i sin egen arena efterfølgende.
Til sidst i episoden får du Claus’ bedste råd til at få størst læringsudbytte og implementere det lærte i dagligdagen. Du får også tips til, hvordan du bedst involverer dit team i dine udviklingsmål og skaber værdi i din virksomhed ved at dele din ny-tillærte viden & værktøjer.