Hent vores kursuskalender 2024

Klik her og hent, så du får et overblik over alle vores kurser indenfor salg, ledelse og personlig udvikling.

Kurven

Forhandlingens 7 bud - i krig, kærlighed, salg & ledelse

Jens Dalgaard, Adm. direktør hos TACK International
2 min.
17.10.2018

Uanset hvilken side af forhandlingsbordet du sidder ved, kræver det stærke kompetencer og et køligt overblik for at opnå gode forhandlingsresultater. God forhandlingsteknik handler om at skabe en win/win situation i enhver relation og partnerskabsaftale. Til dette formål, får du her ’Forhandlingens 7 bud’, som er en række effektive retningslinjer, der kan hjælpe dig sikkert igennem enhver forhandling.

De 7 bud kan bruges i både krig og kærlighed, men i det følgende begrænser vi det til arbejdsmæssige relationer.

 

Forhandlingens 7 bud


1. Start ikke før der er enighed om løsningen

Inden forhandlingen kan gå i gang, er det vigtigt, at du og din kunde i samråd har fundet frem til den bedste løsning for kunden. Først herefter kan forhandlingen begynde.

 

2. Sæt dit udspil højt

Start aldrig med at sætte dit bud for lavt – der skal være plads til en forventelig forhandling. Hvis du begynder med at sætte barren for lavt, spænder du ben for dig selv og efterlader meget lidt spillerum til en forhandling allerede før, den er startet. 

 

3. Hold pakken samlet

Få kundens ønskeliste, inden du begynder at forhandle. Alle går ind til forhandlingen med en række krav, man ønsker at få opfyldt. Ved at have det fulde overblik over kundens ønsker, mindsker du risikoen for at gå på kompromis med for mange ’småting’, som samlet kan få stor økonomisk betydning for dig.

 

Artiklen fortsættes herunder.

Relaterede artikler og podcasts

4. Søg variabler hele vejen

Ikke alt er mejslet i sten, og der er ikke mange ’konstanter ’, som ikke kan gøres til ’variabler ’. 

Træn dig selv i at udfordre og undersøge en konstant med henblik på at få den ændret til en variabel. Variabler er meget vigtige faktorer, og kan du præsentere flere end modparten, har du større mulighed for at bevare initiativet i hele forløbet. Hav særligt fokus på det, der betyder meget for modparten men kun lidt for dig selv.

 

5. Tænk noget for noget

Giv aldrig noget, uden at få noget igen. En af de vigtigste regler i forhandlingen er, at du ikke giver slip på dine variabler for let. Kaster du det hele overbord fra starten, er du skakmat. Sørg for, at du kender alle dine variabler til bunds, og at kunden forstår værdien af det, du giver.

 

6. Skab win win

Stræb altid efter at skabe en win/win situation, som sikrer en forsat god og succesfuld relation samt en fremtidig positiv samarbejdspartner. Føler din modpart, at han/hun har tabt, er der en stor sandsynlighed for, at det fremtidige samarbejde vil blive påvirket negativt heraf. Tabere glemmer aldrig.

 

7. Husk forhandlingen stopper aldrig

En aftale er en aftale, men husk at forhandlingen ikke slutter ved sidste håndtryk. Oftest gentages forhandlingen på et senere tidspunkt, og derfor er det også særdeles vigtigt, at forhandlingen afsluttes på en god måde med tilfredshed for begge parter.

Relaterede kurser

Gratis rådgivningHvordan kan vi hjælpe dig?

Vores rådgivere og eksperter indenfor vejledning i kurser sidder klar til at hjælper med at finde de helt rigtige kurser og uddannelser for dig/jer – helt uforpligtende. Ring til os på tlf. 70101201 eller udfyld kontaktformularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt.