Hent vores kursuskalender 2024

Klik her og hent, så du får et overblik over alle vores kurser indenfor salg, ledelse og personlig udvikling.

Kurven

Fremtidens innovative ledelse | Anders Høiris

Anders Høiris
30 min.
12.08.2021

Innovation handler ikke kun om nye produkter. Det handler bl.a. også om nye processer, f.eks. systemer og leveringsmetoder og -betingelser. I denne episode af TACK TALKS kan du glæde dig til at høre Anders Høiris, professionelt bestyrelsesmedlem og tidl. direktør ved Egmont, fortælle mere om innovationsledelse og høre Anders’ bud på hvilke karaktertræk, der er væsentlige hos den innovative leder.

Innovation er vigtigt for virksomhedens overlevelse

Innovation er ikke en proces, som skal køre sideløbende med driften. Det skal være en del af driften. Til en konstant forbedring af det eksisterende – for ultimativt at sikre virksomhedens overlevelse. Konsekvensen ved ikke at beskæftige sig med innovation er, at selv markedsledere går bagud af dansen og må se sig overhalet af konkurrenterne og deres plads i markedet være truet. Den innovative leder stiller sig selv spørgsmålet ”Er den måde, vi driver vores forretning på, den rigtige?”

Innovation er heller ikke en størrelse, som kun skal foregå på ledelsesgangen. En virksomhed kan med stor fordel arbejde for at skabe et innovativt miljø, hvor selv små ændringer og innovation kan komme medarbejderne, som har et produkt eller en proces, helt ind på livet i hverdagen. Med et innovativt miljø kan det skabe en større trivsel og motivation samt skabe muligheden for at få mere ud af det eksisterende.

Den succesfulde innovative leders karaktertræk

De karaktertræk som kendetegner den succesfulde innovative leder er beskrevet i et McKinsey-studie. Et af karaktertrækkene er bl.a. at den succesfulde innovative leder har en naturlig lyst til at stille spørgsmål og lyst til at være med i netværk, hvor vedkommende kan få inspiration og idéer fra andre virksomheder. Dertil er det også evnen til, at man får skabt et lederteam, der kan løfte opgaven og holde en balance i, hvor mange forandringer organisationen kan klare på én gang.

Den innovative leder skal have øje for, hvor ildebrandene opstår i virksomheden og hvorfor, så vedkommende kan være proaktiv og ikke blive fanget i driften, og dermed ikke have den nødvendige tid til innovationen. Innovation skal være en naturlig del af driften – og ikke noget, som tager tiden fra driften. Innovationsledelsen går altså ud på at være en del af kulturen og den naturlige måde at arbejde på. Og er en forudsætning for, at driften kan fungere i virksomheden.

Dialog er vejen frem

 Særligt unge ledere kan have en intens lyst til at forandre, og her er det efter Anders Høiris’ mening vigtigt, at erfaringen kommer på besøg en gang i mellem. Ikke for at stoppe en udvikling eller en innovation. Men for at kunne bringe nye perspektiver på banen, så der kan være en ærlig og åben dialog om mulighederne. I Danmark har vi et relativt lavt niveau af hierarki. Derfor kan langt de fleste gå i dialog med deres ledelse, hvis de ser muligheder for at gøre noget endnu bedre i fremtiden.

Der vil altid være medarbejdere, som har det bedst i det, som allerede er. Derfor skal den innovative leder ikke blot have fokus på at skabe et innovativt miljø og skabe nye innovationer. Den innovative leder skal også sørge for, at den enkelte medarbejder forstår, hvorfor netop denne forandring er vigtig – og hvordan vedkommende nu skal arbejde i fremtiden.

Den digitale kundekontakt øger behovet for innovation 

De virksomheder som har brug for at innovere er efter Anders Høiris’ mening virksomheder, som har digital kundekontakt. Disse virksomheder er - gennem deres digitale kunderejse - nødt til at innovere f.eks. deres åbningstider, så kunderne ikke møder en chat, hvor de skal vente i flere døgn på et svar. Behovet for innovation er gældende for både store men også små virksomheder – og for alle brancher. Forudsætningen for succesfuld innovation er bl.a., at du forstår de processer, som din virksomhed arbejder med. Du skal være nysgerrig på, hvad andre gør og stille spørgsmålet ”Hvorfor gør de det?” og ”Hvad kan vi lære af det?”.  Ydermere er det klogt at være med i netværk, så du hele tiden holder dig orienteret om, hvad andre gør og være nysgerrig på, hvordan du kan lære af andres erfaringer.

Som afslutning på denne episode af TACK TALK kan du se frem til Anders Høiris’ andre bud på, hvilke brancher og tendenser, der øger behovet for innovation – og hvad der måske kan vente rundt om det næste hjørne.

Er du blevet nysgerrig efter at vide, hvordan du så styrer disse forandringsprocesser, som en innovation er, så kan du høre Anders Høiris fortælle mere omkring netop dette i episoden ”Sådan lykkes du med dine forandringer – Forandringsledelse”.

 

Lyt også til podcast-episoden "Fremtiden med kunstig intelligens med Nikolaj Sonne".

Relaterede podcasts

Relaterede podcasts

Gratis rådgivningHvordan kan vi hjælpe dig?

Vores rådgivere og eksperter indenfor vejledning i kurser sidder klar til at hjælper med at finde de helt rigtige kurser og uddannelser for dig/jer – helt uforpligtende. Ring til os på tlf. 70101201 eller udfyld kontaktformularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt.