Stemmetræning

Stemmen er vores auditive udtryk, det vokale spor vi efterlader hos andre mennesker. For eksempel når vi laver præsentationer, fremlægger til møder eller står ansigt til ansigt med vores kollegaer. Derfor er der god grund til at have en sund og troværdig stemmeføring for at komme igennem med vores budskab. Et andet afgørende sted at efterlade et godt retorisk indtryk, er over telefonen. Vores kollegaer og kunder kan høre på stemmen, om vi er uoplagte, pressede eller begejstrede. Viden om stemmens brug og korrekt stemmetræning kan ændre dit udtryk markant. Det vil øge vores troværdighed, gennemslagskraft og evne til at begejstre og nå ud med et budskab.

Vil du høre mere om, hvordan I kan gøre brug af dette i din virksomhed? Klik her for at udfylde en kontaktformular, så hører du fra os snarest muligt.

Markante ændringer på kort tid


Stemmetræning og retoriske øvelser kan gøre en markant forskel på meget kort tid. Det være sig fra de basale ting som vejrtrækning og pauseringer til de mere komplicerede teknikker som toneleje og betoninger.

Det er naturligvis en praktisk orienteret tilgang, da vi lærer, mens vi arbejder med stemmen. Derfor vil der også være optagelser både på kamera – men også rene lydoptagelser, så man kan høre sin stemme i forskellig kontekst, og de fremskridt der gøres undervejs. Individuelle stemmetekniske unoder vil blive korrigeret, og der vil være plads til at træning og fordybelse i de enkelte teknikker på holdet. Typisk kan der være volumen eller stemmestyrke at regulere, eller fx træthed og hæshed efter en lang dag på jobbet.

Individuelle øvelser

Da stemmen er et personligt varemærke, vil der også blive fokus på, hvad den enkelte ønsker at signalere med sin stemme og få sit individuelle præg. Det gælder naturligvis også det faktum, at deltagerne vil have forskellige opgaver at løse i deres hverdag i forskellig kontekst. Der er således stor forskel på at sidde meget på telefonen i en servicefunktion til at være fx underviser.

Denne forskellighed vil der naturligvis blive taget hensyn til på kurset. Det stemmetekniske er baseret på etablerede teorier fra retorikken og med en underviser, der har skuespillet og teatret som faglig baggrund. En verden hvor der kræves stemmetekniske færdigheder på højt niveau.

Bestil kursus

Bestilling af TACK’s åbne kurser og uddannelsesforløb


Kontakt

Os på +45 70 10 12 01


Tilmeld nyhedsbrev

Hold dig opdateret med nyheder og inspiration


Bestil materiale

Her kan du bestille inspirationsmateriale


© 2016 TACK International. All rights reserved