Kurven
Klik her og hent, så du får et overblik over alle vores kurser indenfor salg, ledelse og personlig udvikling.
Kurven
De fleste af os kender det. Vi havde en masse gode intentioner og nytårsforsæt, som vi skålede året ind med, og nu skal de så realiseres. Men pludselig er det som om, gassen er gået lidt af ballonen. Det ligger til mange af os, at vi generelt gerne vil udvikle os og nå vores mål i livet, men mange kæmper i en performancekultur, hvor mantraet lyder, at hvis ikke vi er i udvikling, er vi i afvikling. Og de mange krav har menneskelige omkostninger, for kulturen og høje forventninger - både fra vores omgivelser og fra os selv - stresser os – endda i en grad, at hele 12% af danskerne føler sig stressede dagligt.
Der er nok at tage fat på i det kommende år, men heldigvis er der håb forude i denne episode af TACK TALKS, der handler om at sætte realistiske mål for det kommende år, og at holde ved så du får en god start, der varer hele året.
De første uger i starten af et nyt år kan være hektiske i mange virksomheder, med nye mål der skal nås, budgetter der skal lægges, og planer der skal udtænkes for, hvordan vi når vores nye mål inden for rammer og deadlines. Det lægger et pres på medarbejderne og kræver ekstra ressourcer. Her i episoden møder du igen TACKs Administrerende direktør, Jens Dalgaard, der har gode råd med til at få frigjort de nødvendige ekstra kræfter og komme godt fra start.
Det handler blandt andet om også at få planlagt tid til at være sig selv og sørge for, at man ikke vælter i alle de opgaver, man i princippet kunne blive ved med at arbejde med. Få holdt fri og få trænet. Man får som bekendt energi ved at bruge energi. Man skal få skabt mulighed for at reflektere og tage sig tid til den gode tanke, og så få vendt alt det, man står overfor, med dem, som det er relevant for.
En brugbar metode til at få en god start på året, og vel at mærke én, der varer ved, er at sætte en række mål, og lægge en realistisk plan for at nå dem. At arbejde med målsætningerne i sig selv og sikre, at de er realisérbare og i balance med hinanden. Og så skal der lægges en plan, der skal følges nøje. Lidt som med nytårsforsætterne, der kan være svære at få has på, hvis ikke vi har en skemalagt plan for, præcist hvornår vi gør hvad.
For at afgøre om ens mål er realistiske, handler det ifølge Jens om, at man har tænkt godt over, hvor man kommer fra, og hvad der skal til for at nå derhen, man gerne vil. Og så skal man sikre sig, at man har og kan finde den nødvendige motivation, der gør, at man når helt i mål. Et godt sted at starte er ifølge Jens at lade være med at udskyde tingene unødigt. Ligesom med gode nytårsforsæt. Hvorfor vente 3 uger med at komme i gang, hvis vi kan bruge tiden på at øve os allerede nu og give os selv et forspring?
Enhver plan bliver ved de gode intentioner, hvis ikke man ved, hvordan og hvornår, den skal udføres. Her handler det ifølge Jens om at skelne mellem at planlægge og at skemalægge. Når noget bliver tidsbestemt, så er der også større sandsynlighed for, at vi får det gjort, og samtidig kan vi måle på, hvad vi nåede og ikke nåede – med andre ord: at holde styr på tiden i forhold til planen.
Senere i episoden kan du blive klogere på, hvor du ifølge Jens bør rette dit fokus imod, for at undgå negativ stress i en tiltagende performancekultur. Til sidst får du også Jens’ 5 bedste råd til at opnå mere mentalt overskud i hverdagen, så du bedre kan bevare motivationen og nå dine realistiske mål!
Læs også artiklen "Skal næste år være dit bedste år?" som giver 5 genveje til succes.