Hent vores kursuskalender 2024

Klik her og hent, så du får et overblik over alle vores kurser indenfor salg, ledelse og personlig udvikling.

Kurven

Medarbejder i en coronatid

Jens Dalgaard, Adm. direktør, TACK International
3 min.
25.05.2020

Hjælp din chef


Er din virksomhed også offer for coronaens hærgen, så er din chef formentlig mere end almindeligt presset for tiden. Der er dog flere ting, du kan gøre for at gøre livet lidt lettere for din chef – og i forlængelse heraf også for dig selv – og det vil du i det følgende få 6 gode råd til.

 

1. SPØRG, HVIS DU ER I TVIVL

Der vil i den kommende tid antageligt blive skåret ind til benet i den forstand, at der vil komme et større fokus på essentielle kerneopgaver. Undgå derfor at løbe eller stræbe efter noget andet end det, din chef mener, du skal, da det i så fald formentlig ikke vil være tilstrækkeligt værdiskabende. Din chef står bl.a. for risikostyringen og har en plan for, hvordan I kommer igennem den svære periode, så følg hans/hendes planer, og bliv i sporet. Spørg desuden endelig, hvis der er noget, du er i tvivl om, så du hurtigst muligt kan få tilpasset din arbejdsgang på hensigtsmæssig vis.

 

2. FORTÆL, HVAD DU LAVER

Det er i denne tid særligt vigtigt for din chef at holde styr på samtlige medarbejderes indsatser, så du kan i stor udstrækning hjælpe din chef ved at informere om din gøren og laden. Herved vil din chef altid kende rigets tilstand, ligesom han/hun vil kunne se, om nogle medarbejdere kan bruge deres tid bedre, om visse opgaver bør allokeres m.m. Hold derfor din chef løbende informeret om, hvad du bruger din tid på, og hvor langt du er, og giv hellere for meget information end for lidt.

Relaterede artikler og podcasts

3. LEVÉR DINE TING TIL TIDEN

Din chef er muligvis mere presset på tid end sædvanligt, så du kan med fordel undlade at skabe unødvendige opgaver for din chef. Det kan du blandt andet sørge for ved at levere dine ting til tiden, så din chef ikke er nødsaget til at bruge tid på at rykke dig for det. Der er typisk en grund til, at en opgave har en deadline, så møder du den ikke, risikerer du at volde store problemer for andre. I værste fald vil det kunne sætte gang i en hel kædereaktion i din organisation, hvor arbejdet bliver forsinket eller besværliggjort for mange af dine kolleger, som på en eller anden vis bliver berørt af, at du ikke er blevet færdig i tide.

 

4. TILBYD DIN HJÆLP, NÅR DU KAN

I din organisation som helhed bliver der formentlig ledt med lys og lygte efter ledige ressourcer, så tilbyd gerne din hjælp til din chef, når du kan og har muligheden for det. Det kan nemlig meget vel være, at du udgør den sidste vigtige brik i et større puslespil, som din chef kan få til at gå op, hvis din chef ellers ved, at du kan og vil.

Relaterede kurser

5. BED OM DEN HJÆLP, DU SKAL BRUGE

En del af at effektivisere sit eget arbejde består også i at komme videre, når man sidder fast, så man undgår for meget spildtid. Søg derfor selv den viden du kan og skal bruge for at løse en given opgave, og oplever du vanskeligheder herved, så spørg først dine kolleger til råds, inden du går videre og spørger din chef; men bed om den hjælp, du skal bruge, så du kommer videre og sikrer fremdrift i arbejdsprocessen.

 

6. FORTÆL, HVORDAN DU HAR DET

Selvom en chef er presset, så har vedkommende stadig en interesse i dig og dit velbefindende. Fortæl derfor din chef, hvordan du har det, så du sammen med din chef om nødvendigt kan lave ønskværdige tilpasninger af arbejdet. Det vil give ham/hende væsentlig bedre mulighed for at lede dig og skabe gode arbejdsbetingelser for dig. Ros samtidig din chef for alt det rigtige, chefen gør, og vær heller ikke bleg for at nævne, når du synes, I sammen er på rette spor.

Der vil komme perioder i ens arbejdsliv, hvor arbejdet bliver sværere, og det kræver en ekstra indsats for at komme igennem, hvad enten man er chef eller medarbejder. Vi kan dog gøre flere ting for at hjælpe hinanden på vej, og få arbejdet til at glide lidt lettere, så hav omtanke for dine nærmeste arbejdsrelationer – særligt din chef – og skab de bedste betingelser for en effektiv arbejdsdag; for både dig selv og din chef.

af Jens Dalgaard

Adm. direktør hos TACK 

 

Gratis rådgivningHvordan kan vi hjælpe dig?

Vores rådgivere og eksperter indenfor vejledning i kurser sidder klar til at hjælper med at finde de helt rigtige kurser og uddannelser for dig/jer – helt uforpligtende. Ring til os på tlf. 70101201 eller udfyld kontaktformularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt.