Sådan undgår du udskydelser

Der kan være mange grunde til at udskyde en opgave. De 3 primære årsager er, at opgaven en vanskelig, at den er ubehagelig eller at det involverer upopulære beslutninger. Det er dog ofte de vanskelige, ubehagelige og upopulære ting, der for alvor rykker os mod vores mål.

Du får her 10 gode råd til, hvordan du undgår udskydelser.

  1. Lav det vanskelige først, så du kan få det ud af verden. Vanskelige opgaver kan have tendens til at ’forstyrre’ mentalt, så længe de ikke bliver løst.
  2. Lav ubehagelige/store opgaver i små bidder med korte pauser. For at opgaven ikke bliver for uoverskuelig, kan det være en god idé at bryde opgaven op og lave små delmål med velfortjente pauser ind imellem.
  3. Bryd store komplekse opgaver ned i håndterlige størrelser. Du kender måske allerede ordsproget: Hvordan spiser man et elefant? – Man tager en bid ad gangen.
  4. Har du svært ved at komme videre, så find en lille let opgave, som kan få dig videre
  5. Pep dig selv op. Styrk dit gå-på-mod i stedet for at styrke din selvmedlidenhed
  6. Lad være med at søge perfektion hver gang. I mange tilfælde er ’fremragende’ ofte godt nok. Din perfektion kan få dig til at bruge unødvendigt lang tid på en opgave
  7. Lad være med at vente på, at du kommer i den rette stemning til at din opgave – hvis opgaven er vanskelig eller ubehagelig, opstår det rette tidspunkt sjældent af sig selv. Få det derfor overstået i stedet
  8. Lav selv påtvungne deadlines. Deadlines kan hjælpe dig med at få opgaven i mål. Opsæt konkrete deadlines – skriv dem gerne ned – og sørg for at du overholder dem
  9. Fortæl også andre om dine deadlines. Når du først har fortalt det til andre, skaber det en større forpligtelse
  10. Indbyg en belønning ved vejs ende – det kan give det sidste puf til at komme i mål
Udskydelser bliver for mange af os en snigende vane, der i sidste ende vil udvikle sig til en konstant dårlig samvittighed. Hvis du vil undgå at komme ind i en dårlig rille, eller hvis udskydelser allerede er blevet en dårlig vane for dig, som du gerne vil af med, er det altafgørende, at du stopper op og sætter aktivt ind.

Du kan starte med at tage fat i ovenstående 10 punkter for at forhindre fremtidige udskydelser og ineffektivitet. Ønsker du at arbejder endnu mere med, hvordan du kan undgå udskydelser og generelt arbejde mere effektivt i din dagligdag, har du mulighed for at dykke mere ned i dette emne på kurset Personlig effektivitet. Her får du både redskaber til udskydelser, men også tli, hvordan du prioriterer dine opgaver rigtigt, håndterer afbrydelser og i det hele taget arbejder mere effektivt, så du kan opnå øget overskud i hverdagen.

Er du leder eller HR/medarbejder og ønsker du at sikre en sund arbejdsplads med høj produktivitet, så har du, hos TACK, mulighed for at blive certificeret i den anerkendte Personlig Effektivitetsprofil. Profilen vil hjælpe dig med at identificere dårlige vaner i dit team og inspirere dig til, hvordan I kan skabe mere effektive arbejdsgange. Profilen måler på 12 effektivitetsområder og kan både anvendes på enkeltpersoner, såvel som i gruppesammenhænge. Klik her for at læse mere om, hvordan du opnår en certificering i Personlig Effektivitet.


Bestil kursus

Bestilling af TACK’s åbne kurser og uddannelsesforløb


Kontakt

Os på +45 70 10 12 01


Tilmeld nyhedsbrev

Hold dig opdateret med nyheder og inspiration


Bestil materiale

Her kan du bestille inspirationsmateriale


© 2016 TACK International. All rights reserved