Den succesrige salgschef

En succesrig salgschef kan defineres på mange forskellige måder. Dog er der en række karakteristikas, som ofte går igen hos de salgschefer, som formår at skabe bemærkelsesværdige resultater sammen med og gennem deres medarbejdere.

Den succesrige salgschef har altid en vision for sin funktion. Han tænker ikke kun mål og mening for sin egen afdeling, men for organisationen som hele. Han har overskud og er nærværende, når det kræves. Han afstemmer altid forventninger med medarbejderne, så der er en fælles forståelse for målet. Han hjælper med at skabe nye kunder til sine sælgere og glæder sig over, når de lykkedes og har succes. Han er generelt proaktiv – også når det gælder udvikling af sit team, og han sørger for at tage hånd om eventuelle konflikter, så de ikke kommer til at stå i vejen for teamets succes. Han analyserer altid sine resultater – både de gode og de dårlige, og han fejrer altid succes med sit team som en fælles indsats.

Den middelmådige salgschef, derimod, bruger budgetmålene som sine eneste pejlemærker for succes. Han har udelukkende fokus rettet indad mod sin egen afdeling og tænker ikke på konsekvenser for organisationen som hele. Han har altid travlt med at fortælle andre, at teamet har travlt. Hans fokus er rettet mod salgstallene og ikke meget andet. Han vil nødig give sig i kast med canvassalg, da han ikke ser, at det er en salgschef værdig. Han elsker når han selv lykkedes, og drives af at lukke store ordrer. Han nedprioriter medarbejdernes kompetenceudvikling og elsker at fremhæve egen succes for ledelsen.

Forskellen på den middelmådige salgschef og den succesrige salgschef er illustreret herunder.

Inspiration til et salgskursus

Leder du efter inspiration til et salgskursus eller i salgsledelse, hvor du har mulighed for at træne nogle af ovenstående redskaber, kan du med fordel se nærmere på disse kurser:

Salgskurser:
Professionelt salg
Projektsalg
Den erfarne sælger
Salgets psykologi
Sales Power
Forhandlingsteknik
Key Account Development

Ledelse:
Field Sales Management
Profitable Sales Management
People Management

Alle salgskurser


Er du i tvivl om, hvad der er det rette for dig, er du altid velkommen til at kontakte os på telefonnummer 70101201, hvor vi sidder klar til at vejlede dig.

Bestil kursus

Bestilling af TACK’s åbne kurser og uddannelsesforløb


Kontakt

Os på +45 70 10 12 01


Tilmeld nyhedsbrev

Hold dig opdateret med nyheder og inspiration


Bestil materiale

Her kan du bestille inspirationsmateriale


© 2016 TACK International. All rights reserved