Artikel: Dræb middelmådigheden - få succes som sælger

Der er ikke langt fra middelmådighed til succes, hvis man har de rigtige værktøjer og forstår at bruge dem korrekt.

Der er flere forskellige ting, der karakteriserer den middelmådige sælger. Blandt andet lader den middelmådige sælger sig ofte styre af sine omgivelser, i stedet for selv at tage styringen. Han går med strømmen og har svært ved at tage teten.

Når den middelmådige sælger er i kontakt med en kunde, falder snakken ofte på ham selv eller på egne produkter/services, fremfor kunden og dennes behov og udfordringer.

Den middelmådige sælger har tendens til at tale sin kunde efter munden for at gøre kunden tilfreds nu og her - særligt hvis ordren er tæt på at være i hus. Den manglende evne til at lytte skaber bl.a. udfordringer, når indvendinger skal behandles, hvorfor indvendingerne ofte bliver en stor hindring i salget.

Den middelmådige sælger har svært ved at få kunden til at forstå værdien af det produkt/den service han sælger, da præsentationen ofte bliver beskrivende uden fokus på ’what’s in it for me’.

Den middelmådige sælger har svært ved at afslutte salget – hvorfor langt fra alle møder/kontakter ender i et salg. Når dette sker, er den middelmådige sælger dog hurtig videre uden refleksion.
Kendetegnene afspejles i større eller mindre grad hos den middelmådige sælger, men med de rette værktøjer kan middelmådigheden vendes til succes.

Genkender du nogle af disse kendetegn hos dig selv, får du herunder et overblik over, hvilke værktøjer der kan være relevante at arbejde med.


Se også: Den succesrige salgschef

Inspiration til et salgskursus

Leder du efter inspiration til et salgskursus, hvor du har mulighed for at træne nogle af ovenstående redskaber, kan du med fordel se nærmere på disse kurser:

Professionelt salg
Projektsalg
Den erfarne sælger
Salgets psykologi
Sales Power
Forhandlingsteknik
Key Account Development
Alle salgskurser


Er du i tvivl om, hvad der er det rette for dig, er du altid velkommen til at kontakte os på telefonnummer 70101201, hvor vi sidder klar til at vejlede dig.

© 2016 TACK International. All rights reserved