7 veje til personlig power

Sådan får du mere gennemslagskraft

Alt for mange mennesker oplever, at de i deres arbejdsliv savner mere gennemslagskraft, energi og udstråling, og alt for få får konkret bearbejdet dette behov, da det ofte kan være en svær ting at arbejde med. Men hvordan får du mere gennemslagskraft? Det er netop baggrunden for, hvorfor TACK her giver 7 gode råd til, hvordan du kan øge din personlige power og herigennem få større selvindsigt, nedbryde negative tankemønstre og udnytte dine ressourcer fuldt ud.

1. Definér dine egne værdier, reflektér over dem, og hold fast i dem

Efter grundige overvejelser bør du gøre dig selv klart, hvad dine værdier er; hvad er vigtigt for dig i privatlivet såvel som i arbejdslivet? Vær stolt af dine definerede værdier, og hold fast i dem, så du ikke tvivler eller føler behov for at reevaluere dem, hvis du på et tidspunkt løber ind i mennesker eller situationer, der udfordrer de værdier. Når du formår at stå ved dine værdier uden at vakle, vil du allerede have styrket din personlige gennemslagskraft.

2. Lad være med at brokke dig over vilkår, og gør noget ved det, du kan

De fleste mennesker er nødt til at arbejde under vilkår, som de ikke selv har fuld kontrol over. Det kan til tider afstedkomme store gener, men lige så fristende det er at begynde at brokke sig over de forholdene, lige så nyttesløst vil det samtidig være. Fokusér i stedet dine kræfter på de ting, du selv rent faktisk kan ændre på, og acceptér, at du nogle gange er nødt til at arbejde under vilkår, som du ikke selv er herre over.

3. Undgå at beskrive dig selv som offer i dine tanker og kommunikation

Når du begynder at betragte dig selv som et offer, og særligt når det kommer til udtryk i din kommunikation, vil du på samme måde blive offer for dine egne negative tanker. Det kan manifestere sig på mange forskellige måder, men helt overordnet vil du skabe nye bekymringer for dig selv, der over tid bliver til hæmmende overbevisninger, som vil have en negativ effekt på både dine kunder, kolleger, arbejdsindsats og i sidste ende din fremtid.

4. Dyrk det at være tilkendegivende, lad være med at bære nag, og kom videre

Der er til tider visse ting, der er svære at få sagt, men vigtige ikke desto mindre. Sig derfor endelig frem, hvis du har noget relevant at byde ind med i en samtale eller diskussion, særligt ift. hvad du ser som muligt eller umuligt; også selvom det kan være svært. Når du giver udtryk for dine holdninger, skal du være forberedt på, at det kan give bagslag. Når det gør, skal du forholde dig objektivt og lade være med at bruge krudt på at bære nag. Kun sådan kan du komme hurtigt videre, så du kan bruge dine ressourcer på ting, der rent faktisk betyder noget og skaber værdi.

5. Søg dine succeser, analysér, hvad du gjorde, og gør det igen, når du kan

Særligt i forbindelse med personlig gennemslagskraft gavner det at huske tilbage på sine tidligere succeser og analysere, hvad det var, man gjorde godt. Det vil styrke din selvtillid at minde dig selv om disse succeser, og det vil tydeliggøre, hvad der skal til for at skabe succes i din situation. Du skaber hermed et indre billede af, hvordan du ”bare” kan gå ud og gentage dit tidligere mesterværk, og det vil kunne give dig en sikkerhed, der kan omsættes til større gennemslagskraft.

6. Tag ansvar for dine følelser, og find en god hylde til negative tanker

Når du udvikler en større forståelse for, hvordan smerte og glæde påvirker dig, og du hermed bliver bevidst om dine følelsers påvirkningskraft, vil du blive bedre i stand til at tage kontrol over og ansvar for dine følelser. Søg at acceptere tingenes tilstand, da det først er herefter, du kan gøre noget ved det, og tilsidesæt de følelser, der måtte være uhensigtsmæssige i en given situation. Du vil således kunne ignorere negative tanker – eller hæmmende overbevisninger – der belaster dig i en arbejdssituation, og således bane vejen for bedre præstationer.

7. Vær klar til at stå frem med din egen mening, og hold fast i den

Ligesom du skal stå ved dine egne værdier, skal du ligeledes stå ved din egen mening. Det betyder, at du også bør kunne stå frem med den og holde fast i den, når du er uenig med andre. Husk, at der ikke er noget galt i at være uenige, og du behøver ikke at lægge dig fladt ned, når du møder en modstridende holdning.

Det er dit liv og dermed også dit ansvar at pleje og give næring til din egen personlig gennemslagskraft. Det er aldrig for sent at gøre noget ved, så uanset alder og anciennitet har du mulighed for at begynde at styrke den; ikke kun for dit arbejdslivs skyld, men så særligt også for din generelle livsglæde. Det gælder for dig om i første omgang at blive bevidst om det, hvilket denne artikel forhåbentlig hjælper til, og først herefter kan du begynde at bearbejde dig selv. Klør du på og bliver ved med at arbejde med din gennemslagskraft og din personlige power, så opnår du mere i dit liv – og vil samtidig have det bedre med det.

Søger du kurser i personlig gennemslagskraft, kan du med fordel se nærmere på kurserne i Personlig Power HER.


Bestil kursus

Bestilling af TACK’s åbne kurser og uddannelsesforløb


Kontakt

Os på +45 70 10 12 01


Tilmeld nyhedsbrev

Hold dig opdateret med nyheder og inspiration


Bestil materiale

Her kan du bestille inspirationsmateriale


© 2016 TACK International. All rights reserved