I krig, kærlighed, salg & ledelse - Forhandlingens 7 bud

Uanset hvilken side af forhandlingsbordet du sidder ved, kræver det stærke kompetencer og et køligt overblik at opnå gode forhandlingsresultater. God forhandlingsteknik handler om at skabe en win/win situation i enhver relationsforhandling og partnerskabsaftale. Til dette formål, får du her ’Forhandlingens 7 bud’, som er en række effektive retningslinjer, der kan hjælpe dig sikkert igennem enhver forhandling.

Forhandlingens 7 bud


1. Start ikke før der er enighed om en løsning

Inden forhandlingen kan gå i gang, er det vigtigt, at du og din kunde i samråd har fundet frem til den bedste løsning for kunden. Først herefter kan forhandlingen begynde.

2. Sæt dit udspil højt

Start aldrig med at sætte dit bud for lavt – der skal være plads til en forventelig forhandling. Spænd ikke ben for dig selv allerede før forhandlingen er startet.

3. Hold pakken samlet

Få kundens indkøbsliste, inden du begynder at forhandle. Ingen går ind til forhandlingen, uden at have en række krav, som man ønsker at få opfyldt. Ved at have det fulde overblik over kundens ønsker, mindsker du risikoen for at gå på kompromis med for mange ’småting’, som i det samlede hele får stor økonomisk betydning for dig.

4. Søg variable hele vejen

Der er ikke mange konstanter, som ikke kan gøres til variabler. Træn dig selv i at ”teste” en konstant med henblik på at få den ændret til en variabel. Variabler er meget vigtige faktorer, og kan du præsentere flere end modparten, har du større mulighed for at besvare initiativet i hele forløbet. Hav særligt fokus på det, der betyder meget for modparten og lidt for dig.

5. Tænk noget for noget

Giv aldrig noget, uden at få noget igen. En af de vigtigste regler i forhandlingen er, at du ikke giver slip på dine variabler for let. Kaster du det hele på bordet fra starten, er du skakmat. Sørg for, at du kender alle dine variabler til bunds og at kunden har forstået værdien af det du giver.

6. Skab win win

Stræb altid efter at skabe en win/win situation, som sikrer en forsat god og succesfuld relation samt en fremtidig positiv samarbejdspartner. Føler din modpart, at han/hun har tabt, er der en stor sandsynlighed for, at det fremtidige samarbejde vil blive påvirket negativt heraf. Tabere glemmer aldrig.

7. Husk forhandlingen stopper aldrig

En aftale er en aftale, men hav altid in mente, at forhandlingen ikke slutter ved sidste håndtryk. Oftest gentages forhandlingen på et senere tidspunkt, og derfor er det også særdeles vigtigt, at forhandlingen afsluttes på en god måde med tilfredshed fra begge parter.


Vil du have mere inspiration til, hvordan du bliver en god forhandler, kan du ente se videoen med de ’5 gode råd til forhandlingsteknik’ eller du kan læse artiklen ’Sælgeren ødelægger sit salg i forhandlingen’.

Ønsker du konkrete og mere uddybende redskaber til hvordan du styrker dine forhandlingsevner, kan du tilmelde dig kurset Forhandlingsteknik, som afholdes over 3 dage i Aarhus og i Vedbæk. Du kan læse mere om kurset og tilmelde dig her.

Bestil kursus

Bestilling af TACK’s åbne kurser og uddannelsesforløb


Kontakt

Os på +45 70 10 12 01


Tilmeld nyhedsbrev

Hold dig opdateret med nyheder og inspiration


Bestil materiale

Her kan du bestille inspirationsmateriale


© 2016 TACK International. All rights reserved