”Min Bedste Eksamen” – TACK i Go’ morgen Danmark

For rigtig mange unge fremkalder tanken om det grønne bord og eksamen svedige håndflader og bankende hjerte. Eksamensnervøsitet er desværre blevet et stigende problem i samfundet, som spænder ben for rigtig mange dygtige skoleelever. Dette er en problemstilling som også flere medarbejdere hos TACK har haft inde på livet, når deres børn har skulle vise deres værd til eksamen. Med et ønske om at hjælpe disse børn, blev der derfor i TACK gennem længere tid talt om at lave et internt kursus, som skulle hjælpe med at bekrige eksamensangst og –nerver.

Under et møde med BC Hospitality Group opstod der imidlertid en ekstraordinær mulighed for at udvikle idéen til noget større, da BC Hospitality Group med lokaler og forplejning kunne være med til at lægge rammer til et kursus som var åbent – ikke bare for TACK medarbejdernes børn - men for alle eksamensramte gymnasieelever. En fantastisk mulighed, som vi på ingen måde kunne sige nej til.

Inden afholdelsen af kurset blev Jens inviteret i Go’ morgen Danmark for at fortælle mere om projektet og den generelle problematik, som det er født ud af. Med sig tog han sin datter, Andrea, og datterens klassekammerat, Jonas, hvilket var med til at belyse visse kønsforskelle i forbindelse med eksamener. Det er muligvis udtryk for en generel tendens; at piger er mere tilbøjelige end drenge til at knække ved eksamenstid. Forklaringerne på dette kan være mange, men særligt én årsag går igen i forældreberetningerne – det opfattede forventningspres. Hvor flere drenge bevarer en laissez-faireindstilling igennem skoletiden, så begynder piger tidligere og tidligere at føle et forventningspres; hvad enten det måtte komme inde- eller udefra. For nogle bliver presset simpelthen for meget, og det kommer til at gøre mere skade end gavn.

Når man bliver ramt af eksamensangsten, bør man dog finde ro i, at man ikke står uden kort på hånden. Mulighederne for at bekæmpe de negative påvirkninger i krop og sind er mange, og en af metoderne er vejrtrækningsøvelser. Vejrtrækning kan hjælpe dig med at genvinde kontrollen over både det bevidste og ubevidste system, og i studiet hos Go’ morgen Danmark foreviste Jens en bestemt type vejrtrækningsøvelse. Øvelsen går i sin enkelhed ud på, at du tager en dyb indånding i 5 sekunder, holder vejret i 5 sekunder, puster ud i 5 sekunder, holder vejret i 5 sekunder og gentager rækkefølgen 5 gange.

Men vejrtrækningsøvelser er kun en del af den samlede værktøjskasse, som de unge blev udstyret med på kurset. Der blev desuden sat fokus på den vigtige rolle, planlægning spiller; man kan eksempelvis opsætte delmål for at øge overskueligheden og gøre hver ”bid” mere spiselig. Man bør samtidig skelne imellem planlægning (at beslutte hvad der skal gøres i hvilken rækkefølge) og tidsplanlægning (hvornår det skal gøres). Endelig, og måske vigtigst af alt, får man gjort kål på nerverne ved at nedbryde negative tankemønstre. De negativer tanker og hæmmende overbevisninger, man går rundt med, er med til at trække præstationsniveauet ned og bliver således til selvopfyldende profetier. Det gælder derfor om at erstatte de negative tanker med positive for dermed at ”omprogrammere” sin hjerne til at være positiv og optimistisk.

Arrangementet på Bella Sky endte med at være en stor succes, og deltagerne udtrykte stor begejstring for hvad, de lærte på dagen. Vi er derfor utrolig stolte af projektet Min Bedste Eksamen, som har gjort en forskel for en stor gruppe unge studerende.

Bestil kursus

Bestilling af TACK’s åbne kurser og uddannelsesforløb


Kontakt

Os på +45 70 10 12 01


Tilmeld nyhedsbrev

Hold dig opdateret med nyheder og inspiration


Bestil materiale

Her kan du bestille inspirationsmateriale


© 2016 TACK International. All rights reserved