"Tro kan flytte bjerge" - sælgerens stærkeste våben og værste fjende

Sådan hæver du dit salg ved hjælp af selvprogrammering og vaneskift.


Af Jens Dalgaard, adm. direktør, TACK International

“Troen kan flytte bjerge” lyder det ifølge ifølge Matthæus evangeliet 17.20 i Det ny testamente. Det er Jesus, der siger til vennerne, at hvis de bare har den mindste smule tro, så kan de sige til bjerget, at det skal flytte sig. Og det adlyder, vel at mærke. Ingenting vil være umuligt for dem.

Læs også artiklen 'Fra viljestyrke til villestyrke her!'

Et stærkt koncept! Men hvad sker der, hvis man ikke tror på sagen? Selvopfyldende profetier er en formidabel fjende for mange - ikke mindst for os sælgere. Vi er så gode til at overbevise. Også til at overbevise os selv om, hvor dårligt alting står til. ”Jeg fik ret, vi kunne slet ikke være med på pris” eller ”Markedet er gået helt i stå – der sker ikke noget.” I modsætning til de fleste andre fag er det for en sælger meget nemt at finde sig selv på sidste- eller næstsidstepladsen. På den yderste taburet.

Så kan der ske én af to ting. Enten – du går i sort og giver op. Eller: Du tager dig sammen og giver den en skalle for at bevise, at det skal være løgn. Den bløde mellemvej findes sjældent.

Brug din evne til at flytte bjerge positivt! Opskriften er simpel; det drejer sig om selvprogrammering og vaneskift - Ligegyldigt hvilken stilling du bestrider.

Tro på det

Tro på dig selv. Fokuser på dine tidligere succeser. Er der ikke noget, du kan kopiere? Gør det til en sport at se muligheder i den dårlige sag eller historie. Find en god ven, der kan følge med, og hvis eneste opgave er at lytte på, at du tror på det. ”Intet er umuligt” er et andet godt mundheld for en sælger.

Sæt smarte mål

Sæt mål for alt hvad du laver - og husk at gør dem SMARTe. Sig til dig selv: Jeg skal ringe til så mange, det må tage så lang tid, jeg skal have så meget af sted i dag, jeg skal planlægge så mange møder osv. Det drejer sig om indsatsmål, daglige målsætninger og mange af dem – det giver mange succeser at tælle, når dagen er gået.

Prioritér og planlæg

Brug den gode, gamle ”to do–liste” og få et overblik over dagen i morgen, inden du går hjem. Sikr den gode prioritering. Fjern de ting, der ikke skaber resultater, og prioriter de ting, der skaber resultater nu. Analyser din dag og kom af med dine tidsrøvere. Du får sjældent ros for at lave andres arbejde, hvis du ikke laver dit eget.

Brug din og andres kreativitet

Sæt tid af til at tænke kreativt og “ud af boksen” - væk fra rutinen. Skal jeg arbejde med nogle andre kunder, skal vi tilbyde noget andet, end vi plejer? Brug kolleger og venner til at finde nye vinkler på dine daglige opgaver. Gør du det samme, som du altid har gjort, sker der højst sandsynligt det samme, som altid er sket.

Vær i form og hav det godt

Planlæg din fritid. Sørg for at bruge tid på dem, der holder af dig, men tænk også på dig selv. Spis sundt, få sovet og dyrk motion. Puha – det er nemt sagt, men start i det små. Tag trappen, spring chokoladen over på tanken, sluk fjernsynet klokken 22 og sæt en streg, når du har gjort noget rigtigt.

Tro kan flytte bjerge, men det er hårdt arbejde, og der er mange modstandere. Det er troen, der skaber vindere. Er den væk, er du færdig.

Læs også disse artikler om salg og bliv inspireret til din udvikling:Relaterede kurser: Sales Power, Salgskurser, Motivational Leadership, Personlig Power, Personlig effektivitet

Bestil kursus

Bestilling af TACK’s åbne kurser og uddannelsesforløb


Kontakt

Os på +45 70 10 12 01


Tilmeld nyhedsbrev

Hold dig opdateret med nyheder og inspiration


Bestil materiale

Her kan du bestille inspirationsmateriale


© 2016 TACK International. All rights reserved