Den Jeg Gerne Vil Være

Kursus i personlig udvikling med Mikael Kamber

Vores karriere og vores liv følger sjældent en lige linje, hvor alt går som planlagt og forventet. Du kender det uden tvivl selv: Du har prøvet mange muligheder af, nogle af dem viste sig at være overraskende frugtbare, andre mindede mere om vildspor. Men det er alt sammen værdifulde erfaringer.

Kurset Den Jeg Gerne Vil Være med Mikael Kamber er til dig, som har en god portion erfaring med i bagagen, og som ønsker at sætte en kurs for resten af dit liv. På kurset trækker du dig tilbage fra hverdagen i tre døgn, og sammen med ligesindede laver du et vigtigt ”pitstop” i dit liv. Du kommer til at reflektere over dine erfaringer og forholde dig til centrale spørgsmål: Hvad er mit fundament? Hvad er mine drømme? Hvilket aftryk kan jeg sætte i verden? Hvordan vil jeg gerne være som menneske?

I løbet af de tre døgn lærer du at lave en lavpraktisk plan, der mangedobler sandsynligheden for, at du begynder at blive den person, du gerne vil være.

Afholdelsesdatoer

Værløse Dato: 13/12 - 16/12   1 aften + 3 dage DKK 17.800

Målgruppe

Dette kursus er til dig, som har en vis portion livserfaring i bagagen. Kurset med Mikael Kamber er særdeles velegnet til ledere og til personer, der er parat til at deltage i et intellektuelt krævende forløb.

Dit udbytte

Når du deltager i kurset Den Jeg Gerne Vil Være får du indsigt i, hvordan du bevidst og aktivt kan skabe positive forandringer for dig selv og andre. Du kommer til at definere klare pejlemærker for dit liv. Og du lærer, hvordan man lægger en lavpraktisk plan, der sikrer, at store ord kan blive til konkret virkelighed.

Virksomhedens udbytte

Virksomheden får en medarbejder/leder, der:
 • Har identificeret egne styrker og muligheder
 • Kan hjælpe andre til at afklare deres styrker og muligheder
 • Kan arbejde med dokumenterede metoder fra bl.a. positiv psykologi og adfærdsdesign
 • Kan skære ind til meningen og sprede arbejdsglæde

Metode

Kurset ’Den Jeg Gerne Vil Være’ med Mikael Kamber bygger på videnskabeligt dokumenterede metoder, især fra psykologi, adfærdsdesign, antropologi og hjerneforskning. Samtidigt er kurset tilrettelagt ud fra den filosofi, at man først for alvor lærer noget, når man prøver at gøre det selv.


Kursuslederen

Dit kursus ledes af Mikael Kamber (f. 1967), som er forfatter, nyhedsvært på TV2 og certificeret underviser i positiv psykologi. I mere end et årti har han holdt talrige kurser og foredrag om arbejdsglæde, ledelse, kommunikation og positiv psykologi. Han har senest udgivet bestselleren ”Sur for en sikkerheds skyld?”, og han har tidligere skrevet bøgerne ”3 gode ting”, ”STÆRKERE” og ”Vi er bedst, når vi er glade”. Mikael Kamber har en længere lederkarriere bag sig, bl.a. som mediedirektør i DR og administrerende direktør og chefredaktør for dagbladet JydskeVestkysten.

Form

Kurset afholdes som internatkursus over en aften + 3 dage. Der undervises på følgende tidspunkter:

Tirsdag: kl. 18:30 – kl. 21:00
Onsdag: kl. 09:00 – kl. 17:00 + aftenprogram kl. 19.30 - 21.00
Torsdag: kl. 09:00 – kl. 17:00 + aftenprogram kl. 19.30 - 21.00
Fredag: kl. 09:00 – kl. 17:00 + sandwich

Prisen er ekskl. forplejning, ophold og konferencefaciliteter, der vil blive faktureret sammen med kursusinvesteringen.


Kursusstedet

Kurset bliver afholdt på Brandbjerg Højskole i Vejle Ådal, og KolleKolle i Værløse. Omgivelserne er naturskønne, hvilket vi benytter os meget af. Du får dit eget værelse, som er godt og ordentligt, men ikke luksuriøst. Alle værelser har eget bad og toilet.

Hvis du tænker, at højskolerammerne er uden for din komfortzone, skal du vide, at også dét er der en pointe i: Meningen med kurset er, at du bliver taget ud af din hverdag og kommer til at se dit liv og arbejdsliv fra nye vinkler.

Indhold

Før kurset
Cirka 14 dage før kursusstart får du to obligatoriske opgaver, der vil forberede dig til kurset. Du skal regne med, at de disse forberedende opgaver vil kræve en del refleksion og derefter cirka to timers fokuseret arbejde.

Tirsdag aften: Indledende session
 • Ankomst til kursusstedet. Der vil være adgang til dit værelse fra kl 17.30. Du bedes være klar til at spise aftensmad sammen med de øvrige kursusdeltagere kl 18.30.
 • Efter aftensmaden mødes vi i vores kursuslokale til en indledende session, hvor vi blandt andet afklarer dine og de øvrige deltageres ønsker for de kommende tre døgn. Og du lærer en metode, som du får brug i de kommende døgn: memoteknik.


Onsdag: Styrker og forbilleder
 • Morgensang mm.
 • Dagens program begynder med en introduktion til positiv psykologi – videnskaben om trivsel.
 • Senere lærer du at bruge værktøjet De 24 karakterstyrker til at identificere styrkerne i dig selv og andre.
 • Du laver din første formulering af Den Jeg Gerne Vil Være.
 • Filmaften!


Torsdag: Hvad kan jeg ændre – og ikke ændre?
 • Morgensang mm.
 • Dagen indledes med en fremtidsrejse.
 • Formiddagen centrerer sig om følgende spørgsmål: Hvem og hvad styrer mit liv? Hvad kan jeg ændre? Og hvad kan jeg ikke ændre?
 • Du får et indblik i en af menneskehjernens vigtigste egenskaber, neuroplasticitet. Det vil give dig en forståelse af, hvorfor forandring er ofte er svær, og hvordan den alligevel bliver mulig.
 • Over middag kommer du muligvis et stykke ud af komfortzonen, når du skal lave en opdateret formulering af Den Jeg Gerne vil Være.
 • Om aftenen får du brug for det, du har lært om memoteknik.


Fredag: Den lavpraktiske plan
 • Hele kursets sidste dag er helliget et spørgsmål, som ofte får alt for lidt opmærksomhed i forandringsprocesser: Hvordan kommer det til at ske i det virkelige liv?
 • Du får indblik i hjernens indbyggede ulyst til forandringer. Og med udgangspunkt i forskningen i adfærdsdesign bruger vi dagen på at lægge en plan, der vil være med til at sikre, at du rent faktisk bliver den person, du gerne vil være.
 • Kl. cirka 17.30 spiser vi en let aftensmad, og herefter siger vi farvel og på gensyn!


Alle dagene
Hver kursusdag har flere faste elementer, blandt andet:
 • Morgensang
 • Mindst én gåtur (så husk solide sko og tøj der passer til vejrudsigten)
 • Øvelsen 3 gode ting


Som du kan se af dagsprogrammet, er der tale om et intensivt kursus, der vil kræve din fulde opmærksomhed, og derfor vil du ikke have mulighed for at løse arbejdsopgaver sideløbende. Så indstil dig selv og din arbejdsplads på, at du er off line i tre døgn.

Personlig rådgivning? Ring på 70101201

© 2016 TACK International. All rights reserved