Retorik kurser

- Styrk dine kommunikative evner på et kursus i retorik

Retorikken er nået langt siden Aristoteles, men selvom mange andre igennem tiden har bygget videre på faget, så består mange af de ældgamle elementer stadig den dag i dag. Retorik fokuserede oprindeligt kun på det talte sprog, men begrebet har sidenhen fået vokseværk og er blevet udtryk for læren om overbevisende kommunikation.
Har du et ønske om at fremstå kompetent, stærk og rolig foran en forsamling; med det helt rigtige kropssprog og god, fast øjenkontakt imens du ubesværet kommunikerer dit budskab klart og tydeligt igennem? Så bør du deltage på et af TACKs retorik kurser. Kurserne har hver deres indgangsvinkel til retorikken alt afhængig af hvilke behov og ønsker, du måtte have.


Udvalget af TACKs retorik kurser

Præsentationsteknik – På dette kursus lærer du, hvordan du planlægger og opbygger din præsentation, samt hvordan du bedst aktiverer din tilhørere under præsentationen. Du vil også få indsigt i brugen af visuelle virkemidler, ligesom du vil finde ud af, hvordan du bedst bruger dig selv som et aktiv i din præsentation.
Afholdes både som åbent retorik kursus og internt virksomhedsforløb

Skriv godt dansk– På dette retorik kursus vil du få indblik i det retoriske pentagram, samt hvordan du kan skrive struktureret med brug af logisk argumentation. Desuden vil du få nogle gode og meget praktiske fif til at gøre dårligt sprog til godt sprog med et snuptag.
Afholdes som internt virksomhedsforløb

Business Storytelling – Du vil herigennem kunne inspirere og engagere dine tilhørere, ligesom du vil blive bedre til at påvirke dine tilhøreres følelser og adfærd med dit budskab. Du vil således kunne skabe stærkere relationer og sammenhold via levende fortællinger, og du vil forstå at bruge virkemidler til at ramme dit publikum. Ligeledes vil du få indsigt i, hvordan du bruger din krop som instrument og fokuserer på hver af de 3 aspekter: Stemmen (pauser, lydstyrke, rytme og tonalitet), krop (mimik, gestik) og rum (aktiv brug af det fysiske rum samt skabelsen af visuelle rum). Afholdes både som åbent retorik kursus og internt virksomhedsforløbDramatisk kommunikation – Dette kursus er at af de retorik kurser, som vil gøre dig endnu bedre til at formidle og kommunikere med stor troværdighed og selvsikkerhed. Dette vil gøre dig i stand til at kommunikere under pres uden at tabe tråden, ligesom du desuden vil kunne brænde igennem og inspirere andre. Du får indblik i værdien af tilskuernes reaktioner, og hvordan du handler på det, du ser, så du kan udnytte publikummets potentiale. Du vil ligeledes kunne underbygge dine budskaber med gode og relevante historier og skabe billeder i andre menneskers hukommelse, så de bedre vil kunne huske dig.
Afholdes både som åbent retorik kursus og internt virksomhedsforløb

NLP Effektiv Kommunikation– Kurset i NLP fokuserer på både verbal og nonverbal kommunikation, og du vil få et indblik i kalibreringens faser og deres betydning for din kommunikation. Du vil udvikle en forståelse for, at de gode spørgsmål udspringer af din forståelse af modtageren, og hvordan du udnytter det til at få succes med dine samtaler. Herudover vil du igennem din øgede forståelse af dine medmennesker blive i stand til at tilpasse din kommunikation i overensstemmelse med modtagerens følelsestilstand.
Afholdes både som åbent retorik kursus og internt virksomhedsforløb

Hvorfor tage på retorik kursus?

Jo bedre retoriske evner, man har, jo videre muligheder vil der være for at finde anvendelse for dem. Ved at deltage i retorik kurser og træne dine retoriske evner vil du ikke bare blive bedre til at inspirere og engagere dine medmennesker; du vil få værktøjer til at forstå dem og herudfra skræddersy dine argumenter eller kommunikation til den specifikke situation, den specifikke person og vedkommendes specifikke følelsesmæssige tilstand.

En forståelse af din modpart er en absolut nødvendighed for at kunne skabe den bedst mulige retorik, der har potentiale til at tilvejebringe de størst mulige effekter. Retorik er mere end bare at argumentere og overbevise; retorik er at analysere, forstå, tage hensyn og herigennem påvirke mennesker.

Hvem henvender et retorik kursus sig til?

TACK retorik kurser henvender sig til alle, der skal præsentere ideer, projekter eller varer for en forsamling, hvad enten det måtte være en erfaren eller en uerfaren taler, og de tillærte retoriske teknikker kan anvendes til både store og små forsamlinger.

Typiske deltagere på vores retorik kurser er sælgere, salgsledere, medarbejdere på reklamebureauer, sekretærer, indkøbschefer, produktchefer, ledere, konsulenter og alle andre der ønsker at styrke deres personlige gennemslagskraft, når de skal tale til en forsamling eller holde en præsentation.

Firmatilpassede kurser i retorik

Hvis flere personer i din organisation har de samme kommunikative eller retoriske udfordringer, så kan der være store fordele i at få afholdt et firmatilpasset retorik kursus. På den måde bliver indholdet tilpasset din organisation med udgangspunkt i aktuelle, relevante og konkrete problemstillinger for din organisation. Disse problemstillinger vil I have mulighed for at bearbejde under afviklingen af forløbet.
Ring til os på 70101201 for at høre mere om dine muligheder for at få skræddersyet et kursus i retorik.


FAQ

Hvem henvender TACKs kurser i retorik sig til?
TACKs retorikkurser henvender sig både til alle, der skal præsentere ideer, projekter eller produkter i en professionel kontekst, men samtidig også til personer som ønsker at styrke deres kommunikative evner med henblik på at få succes med sine samtaler og forbedre samarbejdet på arbejdspladsen. Se oversigten over kurser i retorik her

Hvor i landet afholdes kurserne?
De åbne salgskurser afholdes i enten Værløse eller Aarhus på henholdsvis KolleKolle Konferencehotel eller Helnan Marselis Hotel. Hvis du alternativt ønsker et firmatilpasset uddannelsesforløb inden for retorik, bestemmer du selv, hvor det skal afholdes.
Hvorfor tage på kursus i retorik?
Ved at deltage i retorikkurser og træne dine retoriske evner vil du ikke bare blive bedre til at inspirere og engagere dine medmennesker; du vil få værktøjer til at forstå dem og herudfra tilpasse dine argumenter eller kommunikation til den specifikke situation og person.

Om TACK
TACK har stor erfaring i at udvikle og gennemføre uddannelsesforløb, der er skræddersyet til den enkelte virksomheds særlige ønsker, mål og behov.


Vi tror på, at det er muligt at fremme forretningen gennem personlig og professionel udvikling af medarbejderne. Det har været det helt centrale i TACKs filosofi lige fra starten i 1948 – og det er det stadig.

Bestil kursus

Bestilling af TACK’s åbne kurser og uddannelsesforløb


Kontakt

Os på +45 70 10 12 01


Tilmeld nyhedsbrev

Hold dig opdateret med nyheder og inspiration


Bestil materiale

Her kan du bestille inspirationsmateriale


© 2016 TACK International. All rights reserved