Hent vores kursuskalender 2024

Klik her og hent, så du får et overblik over alle vores kurser indenfor salg, ledelse og personlig udvikling.

Kurven

Tag kontrollen over dit eget mindset | Lone Ann Disch

Lone Ann Disch
28 min.
14.04.2021

I denne episode får du værdifulde værktøjer til, hvordan du arbejder aktivt med dit eget og andres mindset. Hvad betyder det for opgaven, om du har et growth eller fixed mindset? Og hvordan påvirker det dine beslutninger som leder?

Alt dette kan du glæde dig til at høre om i denne episode af TACK TALKS.

Du er styret af dine tanker

Vidste du, at du har i gennemsnit 50.-70.000 tanker i gennemsnit om dagen? Dette sammenlagt med, at studier også viser, at 80% af vores tanker er negative, betyder, at vi er påvirket af en hel del dårlige vaner og negativ tænkning. Hver eneste dag. Den nyeste hjerneforskning viser desuden, at vi i 95% af vores tid kører på autopilot. Tænk hvad der kunne ske, hvis vi blev bare 5-10% mere bevidste om vores valg og handlinger.

Vores adfærd bestemmes af de tanker, vi har, fordi vores tanker hænger sammen med følelser. Følelser hænger igen sammen med adfærd – og adfærd kan ses i kropssproget. På den måde er det vigtigt, at man gør sig bevidst om sine tanker, hvis man vil ændre sin motivation for et mål eller en ændring af en vane. For at ændre noget, skal du have tanken med dig, og du skal have følelsen med dig. Et af de redskaber, som er gode at bruge, er visualisering. Visualisering bruges ofte af elitesportsudøvere, hvor der er lavet forsøg, som viser, at alene ved visualisering, så kan du øge dine resultater med 22%.

Dine mål skal være SMART

I denne episode af TACK TALKS får du også en gennemgang af en meget brugbar og anvendelig model, som du kan bruge, når du skal opstille nye mål. For på den måde sikrer du, at du opnår det, som du gerne vil. Både professionelt og privat. Det handler kort og godt om, at dine mål skal være smarte. De skal være specifikke, målbare, attraktive, realistiske og tidsbegrænsede. Lone Ann Disch kommer i denne episode ind på, hvorfor netop disse parametre er vigtige, når du gerne vil opnå mere i hverdagen eller ændre en vane.

Forskellen på fixed og growth mindset 

Hvis du har et fixed mindset, så har du en overbevisning om, at tingene er, som de er. Tingene kan ikke ændres. Du sidder med andre ord mere eller mindre fast. Mennesker med et growth mindset er mennesker, som er opsat på udvikling. De vil gerne rykke sig, lære mere og opnå mere. Det handler ikke om, at vi har enten det ene eller det andet. Vi har begge dele. Men forskning viser, at fokus på et growth mindset giver større trivsel generelt. Derfor er det vigtigt, at du har fokus på dit mindset i den konkrete situation. Fordi du gennem tankens kraft har en stærk mulighed for at ændre dine tanker, din adfærd og dine følelser.

Lederens ansvar for udvikling af mindset 

Episoden giver dig også et indblik i, hvordan ledernes syn på mindset og adfærd kommer klart til udtryk i måden at lede deres medarbejdere på. Lederen har til fornemmeste opgave at få medarbejderne til at ønske at udføre deres arbejdsopgaver. Det er kun for de færreste at kæft, trit og retning er en succesfuld motivation. Ledelsesopgaven handler om: “Can you make me wanna do it”? Men medarbejderen har også et ansvar for at have fokus på at skabe vækst og udvikling gennem et positivt og givende mindset, som skaber trivsel og motivation på arbejdspladsen.

Dit mindset er afgørende for feedback, trivsel og udvikling 

Dårlig adfærd smitter mere end positiv adfærd. Det kan skabe dårlig trivsel på arbejdspladsen. Derfor er det vigtigt, at du som medarbejder og leder har fokus på dit eget mindset og din egen adfærd. Du kan heller ikke rykke en medarbejder, hvis du ikke forstår deres tanker. Derfor er et af de vigtigste redskaber til et stærkere mindset og en bedre trivsel på arbejdspladsen evnen til, at man spørger ind til, hvad andre tænker og, hvad der ligger bag disse tanker. Så man på denne måde tydeliggør de ubevidste tanker, som vi har. Og set i lyset af, at vores tanker i 80% af tilfældene er negative, så er det endnu vigtigere at spørge ind til grundlaget for en tanke. For måske har den slet ingen gang på jord.  

Som afslutning på episoden får du helt konkrete og brugbare tips og tricks til, hvordan du kan arbejde aktivt med ændring af dine vaner. Hvordan du styrker dit mindset og får dit mindset til at være en medspiller og ikke en modspiller i din professionelle såvel som private hverdag.

Relaterede podcasts

Relaterede kurser

Gratis rådgivningHvordan kan vi hjælpe dig?

Vores rådgivere og eksperter indenfor vejledning i kurser sidder klar til at hjælper med at finde de helt rigtige kurser og uddannelser for dig/jer – helt uforpligtende. Ring til os på tlf. 70101201 eller udfyld kontaktformularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt.