Hent vores kursuskalender

Klik her og hent, så du får et overblik over alle vores kurser indenfor salg, ledelse og personlig udvikling.

Kurven

Udskydelser

Udskydelser En barriere
for din
udvikling

Udskydelser plager os alle, og de kan have store konsekvenser for vores personlige og professionelle liv. Mange projekter er gået i stå, drømme er gledet ud i sandet, og masser af tid er blevet spildt på grund af udskydelser. Udskydelse er en vane, som kan hæmme din udvikling og stå i vejen for dine mål.

Udskydelser forhindrer fremdrift

Udskydelser står i vejen for fremdrift, fordi vi ofte undgår at tage fat på de opgaver, der er mest kritiske for vores succes. Fremdrift handler om at fokusere på de vigtigste opgaver – dem, der virkelig er nødvendige for at nå vores mål. Desværre er det ofte netop disse kritiske opgaver, vi udskyder, og i stedet bruger vi tid på mindre væsentlige ting. Forestil dig, hvor meget du kunne opnå, hvis du vendte denne prioritering om og fokuserede på at få de vigtigste opgaver gjort først.

Hvorfor udskyder vi?

Udskydelser rammer os alle fra tid til anden. Det sker, når vi prioriterer de lette opgaver frem for de store og vigtige. Det kan være, at du rydder op på skrivebordet i stedet for at tage fat på den svære telefonsamtale. Eller måske vælger du at se en TV-serie i stedet for at tage i fitness, som du ellers havde lovet dig selv.

Der er tre hovedårsager til, at vi udskyder:

  • Ubehagelige opgaver: Vi undgår opgaver, der er forbundet med ubehag, som fx svære samtaler eller konflikter.
  • Vanskelige opgaver: Hvis noget er komplekst eller udfordrende, er det fristende at udskyde det.
  • Upopulære beslutninger: Beslutninger, som ikke vil blive vel modtaget, kan være svære at tage fat på.

Det ironiske er, at netop disse opgaver ofte er dem, der vil bringe dig tættere på dine mål. Når vi ikke har lyst til at tage fat på en bestemt opgave, finder vi på andre ting at beskæftige os med for at lindre den dårlige samvittighed.

Men uanset hvor meget vi udskyder, forsvinder opgaven ikke – tværtimod vokser den ofte og bliver mere kompliceret.

Sådan bekæmper du udskydelser

Hvis du vil slippe af med udskydelsens byrde, skal du skabe en "gør-det-nu"-vane. Den første og vigtigste handling er at erkende problemet. Så længe vi forsøger at undskylde eller ignorere vores udskydelser, kan vi ikke løse dem. Men når du erkender, at udskydelse er en udfordring, har du allerede taget det første skridt mod forandring.

Næste skridt er at bryde opgaven ned i mindre dele, så det bliver lettere at komme i gang. Husk, at handling skaber motivation – ikke omvendt. Ved at tage de første skridt, uanset hvor små de er, bryder du udskydelsens greb og opnår mere fremdrift.

Få styr på dine udskydelser – og få styr på din tid

Hvis du vil have kontrol over din tid og dine mål, er det nødvendigt at lære at bekæmpe udskydelser. Det handler om at tage ansvar og begynde at handle – og når du først har overvundet denne barriere, vil du opdage, hvor meget lettere det er at opnå dine mål og skabe en positiv fremdrift i dit liv.

Tag det første skridt allerede i dag og oplev, hvordan du kan gøre udskydelser til fortidens udfordring og skabe den fremtid, du ønsker dig.

 

Tips til færre udskydelser

  • Når du udskyder, er det vigtigste at erkende, at du gør det.
  • Undgå bortforklaringer – de hindrer dig i at tage handling.
  • Analysér, hvorfor du udskyder opgaver. Det skyldes ofte, at opgaverne virker ubehagelige, svære eller overvældende.
  • Vent ikke på, at du får den rigtige følelse eller stemning for at gå i gang.
  • Find en lille opgave, som kan være et godt sted at starte og skabe fremdrift.
  • Opdel store, komplekse opgaver i mindre, håndtérbare dele.
  • Stræb ikke altid efter perfektion. "Fremragende" er ofte godt nok.
  • Sæt dine egne deadlines, og fortæl andre, hvornår du er færdig. Risikoen for at tabe ansigt kan være en stærk drivkraft.
  • Beløn dig selv, når du har fuldført en ubehagelig opgave.
  • Ja, du kan. Gør det nu.

 

 

TEST: Hvor effektiv er du?

Vil du blive klogere på, hvor du er flyvende, når det gælder din personlige effektivitet og hvor der er plads til forbedring? Tag TACKs Effektivitetstest og få resultatet med det samme.

 

 

Relaterede artikler og podcasts

Kurser

Gratis rådgivningHvordan kan vi hjælpe dig?

Vores rådgivere og eksperter indenfor vejledning i kurser sidder klar til at hjælper med at finde de helt rigtige kurser og uddannelser for dig/jer – helt uforpligtende. Ring til os på tlf. 70101201 eller udfyld kontaktformularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt.