Kurven
Klik her og hent, så du får et overblik over alle vores kurser indenfor salg, ledelse og personlig udvikling.
Kurven
Drømmer du om at blive leder, men er usikker på, hvordan du skal komme i gang? I denne episode af TACK TALKS deler Salgs- og Marketingdirektør Marie Kongsted ud af sine erfaringer og giver dig konkrete tips til, hvordan du kan tage det første skridt ind i lederverdenen. Episoden er for dig, der har ambitioner om at udvikle dig og udforske lederrollen som næste skridt i din karriere.
Mange nye lederaspiranter har et skævt billede af, hvad det vil sige at være leder. Forestillinger om, at en leder skal vide alt, aldrig lave fejl eller undgå at vise følelser, kan skabe unødvendige barrierer. Sandheden er, at ledelse ikke handler om perfektion, men om autenticitet, empati og evnen til at lære af sine fejl.
Som leder er det vigtigere at være åben for udvikling og forandring end at forsøge at leve op til urealistiske standarder. Gode ledere skaber tillid ved at være menneskelige og tilpasse sig situationen.
At blive leder er for mange et naturligt skridt i karrieren – men det er ikke nødvendigvis vejen for alle. Hvis du har en passion for at tage ansvar og hjælpe andre med at udvikle sig, er der flere ting, du kan gøre for at forberede dig bedst muligt på en kommende lederrolle.
En god start er at tale med erfarne ledere i dit netværk. Spørg dem, hvad der er mest givende, og hvad der kan være udfordrende ved rollen. Det giver dig et realistisk billede af, hvad lederjobbet kræver, og hvad du kan forvente.
Som leder er dine kommunikative evner og din empati altafgørende. De skaber tillid, samhørighed og et stærkt samarbejde i teamet. En god leder er én, som medarbejderne føler sig trygge ved og kan spejle sig i. At lytte, forstå og skabe en god arbejdsatmosfære er derfor mindst lige så vigtigt som de konkrete opgaver, du skal løse.
Selvom en lederuddannelse kan give dig et solidt fundament og værktøjer til at forstå lederrollen, er det i praksis, at du virkelig lærer at lede. Teori kan klæde dig på, men det er de situationer, du møder i hverdagen – og måden, du håndterer dem på – der former dig som leder. Det handler om at tage ansvar, turde træffe beslutninger og være åben for at lære af de erfaringer, du gør dig undervejs.
Når du tager ansvar, får du mulighed for at afprøve dine færdigheder i virkelige situationer. Måske lykkes du ikke altid, men netop her ligger kernen i at udvikle sig som leder: Fejl og udfordringer er ikke nederlag, men værdifulde læringsmuligheder, der hjælper dig med at blive bedre.
At lære gennem erfaring kræver mod og tålmodighed. Det er vigtigt at omfavne de øjeblikke, hvor tingene ikke går som planlagt, og se dem som en chance for at lære noget nyt. Når du tør stå ved både succeser og udfordringer, opbygger du ikke kun din egen kompetence, men også respekt og tillid fra dit team.
Som leder er du aldrig færdig med at lære. Nye medarbejdere, skiftende teams og ændringer i organisationen stiller hele tiden nye krav til dig. Det er netop i denne udviklingsproces, at du finder styrken til at tilpasse dig og lykkes – både for din egen og for teamets skyld.
I episoden får du konkrete råd til, hvordan du kan forberede dig til at træde ind i lederrollen. Det handler om at være nysgerrig og undersøgende. Gå i “Sherlock Holmes-mode” og saml al den viden, du kan, fra dit netværk og dine omgivelser. Find ud af, hvilke kompetencer der bliver værdsat i den virksomhed du søger en lederstilling i, og begynd allerede nu at vise, at du besidder dem. Hvis empati er en vigtig værdi, kan du for eksempel demonstrere det i din daglige omgang med kollegaer.
Du får også tips til at bruge konkrete metoder og værktøjer, som kan hjælpe dig i lederrollen. Det kan være teknikker til at give konstruktiv feedback eller modeller til at lede et team. Disse værktøjer giver dig en solid base, når du står med ansvaret for at lede andre.
Går du med lederdrømme eller står du overfor dit første lederjob, så er kurset Lederaspiranten relevant for dig. Hent hele kursusbeskrivelsen her.