Hent vores kursuskalender 2024

Klik her og hent, så du får et overblik over alle vores kurser indenfor salg, ledelse og personlig udvikling.

Kurven

Kom godt i gang efter ferien

Jens Dalgaard, Adm. direktør hos TACK International
4 min.
09.08.2018

Vi kender det alle sammen; man er lige kommet tilbage fra sin dejlige ferie, hvor man fik trukket stikket og hvilet ud, men nu venter den første arbejdsdag i ugevis, og man kunne ærlig talt godt bruge en ekstra feriedag. 

Der er dog rig mulighed for at bruge den første tid efter ferien på at få et forspring, som vil komme dig til gode flere måneder frem.

Her får du TACKs 6 gode tips til, hvordan du kommer godt i gang med arbejdet igen efter ferien.

 

1. Definér din succes for næste halvår

Sæt mål for de resultater, du vil nå, og for de indsatser der skal til (i dit job og privat)

Læg ud med at formulere din målsætning for det næste halve år. Du arbejder generelt bedre, når du har et klart defineret mål at gå efter. Det giver dig retning og fokus, så du både ved, hvor du befinder dig, og hvor du gerne vil bevæge dig hen. Når du er blevet bevidst om begge dele, er det lettere at beslutte, hvordan du vil komme fra A til B.

Når du udarbejder og formulerer målsætningerne for de resultater, du henholdsvis skal og gerne vil nå i løbet af det næste halvår, vil du formentlig kunne se større mening i arbejdet, da du udfører arbejdsopgaverne med et bestemt mål for øje. Du kender dermed kriterierne for succes og har bedre mulighed for at skabe den nødvendige motivation til at klare det næste skridt på vejen mod målet; og det næste; og det næste.

Det er nu, du har tid til at overveje, hvilke indsatser du bør iværksætte for at give dig selv den bedste mulighed for at opnå dine målsætninger. Du kan med fordel benytte lejligheden til at tænke over, om der også er dele af dit privatliv, som det vil gavne, at du ændrer på.

 

Artiklen fortsættes herunder.

Relaterede artikler

2. Sig tak til dem, der hjalp dig

Find dem, der løste dine opgaver – dem der arbejdede, mens du var på ferie, sig tak og få opdateret din viden

Andre har holdt fanen højt, imens du var væk, og der er derfor god grund til at takke de pågældende for at have taget sig af tingene i mellemtiden. Det vil være en positiv gestus, som vil få dine kolleger til at føle sig værdsat, og det vil bidrage til den gode stemning på arbejdspladsen samt de kollegiale relationer. Det går dog ikke kun ud på at gøre dine kolleger glade; det tjener samtidig et andet formål. Når du snakker med de pågældende kolleger, får du lejlighed til at opdatere din viden på alt det, der er sket, mens du var væk. Det vil garantere, at vigtige forhold ikke går din næse forbi, og kan desuden stille dig bedre i forhold til igangværende aktiviteter i organisationen.

 

3. Aktivér dine opgaver

Analysér det, du var i gang med – genetablér kontakt og handling med den gode e-mail

Tænk tilbage på de opgaver eller aktiviteter, du var i gang med inden ferien, og hvilke ting der skal opfyldes for at komme i mål med dem. Analysér arbejdet; find ud af, hvad der kræver involvering af andre interessenter, og genetablér kontakten med en hertil egnet e-mail. Du bør her opfordre til at genoptage samarbejdet eller dialogen, så I sammen kan få sat gang i aktiviteterne på ny.

 

4. Skab dig selv et overskud

Find tre til fem opgaver, der ikke bidrager til din succes, og stop eller kom af med dem

Du har lige været væk fra arbejdspladsen, så du har formodentlig fået nyt perspektiv på de aktiviteter, du sad med inden ferien. Udnyt dette friske perspektiv til at se på dit ”skrivebord” og find tre til fem opgaver, der ikke bidrager til din succes. Vi skal gerne gøre det så nemt for os selv som muligt at få succes, så stop med at udføre de udvalgte opgaver, eller kom af med dem til en anden villig part. På den måde får du større overskud til at varetage de opgaver, der er vigtige og rent faktisk er vigtige for din og virksomhedens succes.

 

Artiklen fortsættes herunder.

Relaterede podcasts

5. Gør noget andet, end du plejer

Beslut dig for en til to nye vaner, du vil dyrke i det kommende halve år – i dit arbejde eller privat

Vi kan alle sammen altid blive bedre, men mange af os har som mennesker en tendens til at blive magelige, når vores miljø eller omstændigheder er mere eller mindre statiske. Find derfor en eller to nye vaner, som du mener at kunne drage fordel af at dyrke i løbet af det næste halve år. Hvis du kan finde på nye vaner, som vedrører og gavner både dit privat- og dit arbejdsliv, kan du passende drage fordel af det og slå to fluer med et smæk. Hvis det ikke er muligt, så læg vægt på den del af dit liv, som på det pågældende tidspunkt giver dig de største udfordringer, og forsøg at lindre og forbedre situationen.

 

6. Hold tidligt fri på fredag

Planlæg en god uge. Kom effektivt i gang fra dag 1, og beløn dig selv for den gode start

Brug fredagen på at planlægge den følgende uge, så du får en sund og effektivt start. Det er vigtigt ikke at lægge hverken for svagt eller for hårdt ud i løbet af din første uge efter en længerevarende ferie. Du bør på den ene side ikke risikere at komme ind i en sløv rytme, så snart du er tilbage, da det på sigt kan udvikle sig til en uvane, og på den anden side bør du heller ikke overanstrenge dig selv, så ugen bliver for overvældende for dig. Den første fredag tilbage på jobbet vil du desuden formentlig være mere udmattet end sædvanligt, så det betaler sig at belønne sig selv ved at holde tidligt fri.

 

Læs også artiklen "Send dine medarbejdere godt på ferie - 6 gode råd".

Relaterede kurser

Gratis rådgivningHvordan kan vi hjælpe dig?

Vores rådgivere og eksperter indenfor vejledning i kurser sidder klar til at hjælper med at finde de helt rigtige kurser og uddannelser for dig/jer – helt uforpligtende. Ring til os på tlf. 70101201 eller udfyld kontaktformularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt.