Hent vores kursuskalender 2024

Klik her og hent, så du får et overblik over alle vores kurser indenfor salg, ledelse og personlig udvikling.

Kurven

Krisen er en ledelsesopgave: Seks gode råd

Jens Dalgaard, Adm. direktør hos TACK International
2 min.
02.01.2009

“I kriser skal en leder være stærk”. Er det, hvad du allerede siger til dig selv? Jeg er enig! Her er min korte checkliste med - seks gode råd til krisestyring i situationen, hvor den generelle krisestemning stiller øgede krav til dig.

 

Du skal kommunikere. Som leder har du afgørende indflydelse på, hvad dine medarbejdere tror, tænker og taler om. “En lille Fjer kan nok blive til fem Høns,” sagde H.C. Andersen, og sandt er det, at rygter især griber om sig i krisetider. Derfor skal du ud i alle hjørner med dine budskaber og stærkere end du plejer.

 

Du skal være tilgængelig. Begræns den lukkede dør, kom rundt i virksomheden og besvar dine telefoner og mails. På den måde modvirker du usikkerhed og vil også blive opsøgt med småting, som kan blive til store ting, hvis de ikke fanges i opløbet. Du skaber energi ved at stille dit nærvær til rådighed.

 

Styr pessimismen. Vær ærlig, fortæl hvad der sker, og forbered dine medarbejdere, når der skal til at ske noget. Der vil være negative budskaber – saml dem i bundter, så de ikke kommer dryppende hele tiden. Opmærksomheden vil være skærpet, så du skal forberede din kommunikation grundigt.

 

Dyrk optimismen. Giv udtryk for din tro på fremtiden. Lav flere delmål - det lægger op til flere succeser. Sørg for, at alle hører om dét, der går godt, og husk, at hvad der er en lille ting for dig, kan være noget stort for andre. Inspirér med gode fortællinger og ros dine medarbejdere, ikke kun for resultaterne, men også for selve indsatsen.

 

Sikr dine aktiver. Dit vigtigste aktiv er dine medarbejdere. Fald ikke i den fælde kun at fokusere på, hvem du kan undvære; men tænk mere på, hvem du helst vil beholde. Involver dem, gør dem sikre, og vis at du tror på dem. Invester i dem. Det er sådan, du bevarer deres motivation.

 

Vær det gode eksempel. Brug dine egne ressourcer rigtigt og vis at du gør det. Du skal være effektiv hele tiden, have en god dagsplan, nå dine ting og undgå stressede situationer. Du skal være økonomisk bevidst uden at være hysterisk. Du skal være fysisk frisk, have overblik og overskud til dine omgivelser.

 

Du skal vise dine lederegenskaber ved at være til stede, tage ansvar og gå foran. Det er nu, dine medarbejdere har brug for en leder frem for blot en administrator.

Relaterede podcasts

Relaterede kurser

Gratis rådgivningHvordan kan vi hjælpe dig?

Vores rådgivere og eksperter indenfor vejledning i kurser sidder klar til at hjælper med at finde de helt rigtige kurser og uddannelser for dig/jer – helt uforpligtende. Ring til os på tlf. 70101201 eller udfyld kontaktformularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt.