Hent vores kursuskalender 2024

Klik her og hent, så du får et overblik over alle vores kurser indenfor salg, ledelse og personlig udvikling.

Kurven

7 gode råd til at opnå mere personlig power

Jens Dalgaard, Adm. direktør hos TACK International
3 min.
24.03.2020

Sådan får du mere gennemslagskraft.

Alt for mange mennesker oplever, at de i deres arbejdsliv savner mere gennemslagskraft, energi og udstråling, og alt for få får konkret bearbejdet dette behov, da det ofte kan være svært at arbejde med. Men hvordan får du mere gennemslagskraft? 

Her får du 7 gode råd til, hvordan du kan øge din personlige power, få større selvindsigt, nedbryde negative tankemønstre og udnytte dine ressourcer fuldt ud.

 

1. Definér dine egne værdier, reflektér over dem, og hold fast i dem

Efter grundige overvejelser bør du gøre dig selv klart, hvad dine værdier er. Hvad er vigtigt for dig i privatlivet og i dit arbejdsliv? Vær stolt af dine definerede værdier og hold fast i dem, så du ikke tvivler eller føler behov for at reevaluere dem, hvis du på et tidspunkt løber ind i mennesker eller situationer, der udfordrer de værdier. Når du formår at stå ved dine værdier uden at vakle, vil du allerede have styrket din personlige gennemslagskraft.


2. Lad være med at brokke dig over vilkår, og gør noget ved det, du kan

De fleste mennesker er nødt til at arbejde under vilkår, de ikke selv har fuld kontrol over. Det kan til tider være meget generende, men lige så fristende det er at brokke sig over forholdene, lige så nyttesløst vil det samtidig være. Fokusér i stedet dine kræfter på det, du selv rent faktisk kan ændre på, og acceptér at du nogle gange er nødt til at arbejde under vilkår, du ikke selv er herre over.

Vil du opnå mere gennemslagskraft og have et større overskud?

På kurset Personlig Power 1 vil du opnå større selvindsigt og lære at nedbryde negative tanker samt udnytte dine ressourcer fuldt ud. Hent beskrivelse af kurset her.

3. Undgå at beskrive dig selv som offer i dine tanker og kommunikation

Når du begynder at betragte dig selv som et offer, og særligt når det kommer til udtryk i din kommunikation, vil du på samme måde blive offer for dine egne negative tanker. Den tilstand kan komme til udtryk på mange forskellige måder, men helt overordnet vil du skabe nye bekymringer for dig selv, der over tid bliver til hæmmende overbevisninger. Begge dele vil have en negativ effekt på både dine kunder, kolleger, arbejdsindsats og i sidste ende din fremtid.


4. Dyrk at være tilkendegivende, bær ikke nag, og kom videre

Der kan være ting, der er svære men vigtige at få sagt. Så hvis du har noget relevant at byde ind med i en samtale eller diskussion, særligt ift. hvad du ser som muligt eller umuligt, er du nødt til at sige det højt, også selvom det kan være svært. Når du giver udtryk for dine holdninger træder du i karakter, men vær forberedt på at andre kan reagere negativt på dem. Når det sker, skal du forholde dig objektivt og lade være med at bruge krudt på at bære nag. Kun sådan kan du komme hurtigt videre, så du kan bruge dine ressourcer på ting, der rent faktisk betyder noget og skaber værdi.

Relaterede podcasts

5. Søg dine succeser, analysér, hvad du gjorde, og gør det igen, når du kan

Særligt i forbindelse med personlig gennemslagskraft gavner det at tænke tilbage på sine tidligere succeser og analysere, hvad det var, man gjorde godt. Det vil styrke din selvtillid at minde dig selv om disse succeser, og det vil tydeliggøre, hvad der skal til for at skabe succes i din situation. Du skaber hermed et indre billede af, hvordan du ”bare” kan gå ud og gentage dit tidligere mesterværk, og det vil kunne give dig en sikkerhed, der kan omsættes til større gennemslagskraft.


6. Tag ansvar for dine følelser, og find en god hylde til negative tanker

Når du udvikler en større forståelse for, hvordan smerte og glæde påvirker dig, og du hermed bliver bevidst om dine følelsers påvirkningskraft, vil du blive bedre i stand til at tage kontrol over og ansvar for dine følelser. Søg at acceptere tingenes tilstand, da det først er herefter, du kan gøre noget ved dem og tilsidesætte de følelser, der måtte være uhensigtsmæssige i en given situation. Du vil således kunne ignorere negative tanker – eller hæmmende overbevisninger – der belaster dig i en arbejdssituation, og således bane vejen for bedre præstationer.


7. Vær klar til at stå frem med din egen mening, og hold fast i den

Ligesom du skal stå ved dine egne værdier, skal du ligeledes stå ved din egen mening. Det betyder, at du også bør kunne stå frem med den og holde fast i den, når du er uenig med andre. Husk, at der ikke er noget galt i at være uenige, og du behøver ikke at lægge dig fladt ned, når du møder en modstridende holdning.

Det er dit liv og dermed også dit ansvar at pleje og give næring til din egen personlige gennemslagskraft. Det er aldrig for sent at udvikle sig, så uanset alder og anciennitet har du mulighed for at begynde nu; ikke kun for dit arbejdslivs skyld, men især for din generelle livsglæde. Det gælder først og fremmest om at skabe en bevidsthed, hvilket denne artikel forhåbentlig hjælper dig til. Herefter kan du begynde at bearbejde dig selv, og klør du på og bliver ved med at arbejde med din gennemslagskraft og din personlige power, vil du opnå mere i dit liv og være i bedre balance med dig selv. 

 

Hent den gratis e-bog ”8 artikler til den gode jobstart” her.

af Jens Dalgaard

Adm. direktør hos TACK 

 

Relaterede kurser

Gratis rådgivningHvordan kan vi hjælpe dig?

Vores rådgivere og eksperter indenfor vejledning i kurser sidder klar til at hjælper med at finde de helt rigtige kurser og uddannelser for dig/jer – helt uforpligtende. Ring til os på tlf. 70101201 eller udfyld kontaktformularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt.