Hent vores kursuskalender 2024

Klik her og hent, så du får et overblik over alle vores kurser indenfor salg, ledelse og personlig udvikling.

Kurven

Bryd med dine begrænsende overbevisninger | Mette Halling

Mette Halling
35 min.
02.01.2024

Har du nogensinde følt, at du ikke fortjener din succes eller tvivler du ofte på dine evner? Så er du ikke alene. Begrænsende overbevisninger rammer de fleste mennesker og de hæmmende tanker kan blive dine værste fjender på vejen mod dine drømme. I vores seneste podcastepisode "Bryd med dine begrænsende overbevisninger" med TACK-konsulent Mette Halling, deler vi metoder til at bryde med dine hæmmende tanker og træne dit positive livssyn.

Mette forklarer, at begrænsende overbevisninger er ubevidste tanker, der hæmmer vores personlige udvikling. Vi har omkring 60.000 tanker om dagen og disse tanker former vores adfærd. Hvis vi mister troen på os selv, kan de negative tanker nemt overtage og begrænse vores personlige vækst og trivsel. Vores mindset spiller derned en central rolle, og jo mere open minded vi er, jo bedre er vores mentale tilstand. 

At tage kontrol over vores tanker er derfor afgørende for vores personlige udvikling. Når vi forsøger at ændre adfærd eller står over for nye udfordringer, bliver vi automatisk mere bevidste om vores tanker.

 

Teknikker til at tilføre positivitet til dine tanker

Selvom det kan være en udfordring at overvinde begrænsende tanker, kan alle træne sig til at have et mere positivt livssyn. Mette nævner flere konkrete værktøjer du kan tage i brug, bl.a. det simple spørgsmål, "Hvad glæder jeg mig til i dag?" Det kan være små eller store glæder som at se kollegerne, arbejde på spændende projekter eller tilbringe tid med familien.

Det vigtigste er at være nysgerrig og finde det værktøj, der fungerer bedst for dig. Et andet stærkt redskab er daglig refleksion. Gennem regelmæssig refleksion kan du begynde at opdage mønstre i dine tanker og adfærd. At identificere disse mønstre er et vigtig skridt i at arbejde med dine begrænsende overbevisninger. Når du ser gentagende temaer, kan du begynde at udforske, hvad der ligger bag dem. Årsagerne til begrænsende overbevisninger er ofte ubevidste, og det kan være givtigt at søge støtte fra en betroet person eller en professionel coach for at udforske og forstå de underliggende årsager.

Et tredje værktøj er at træne dig selv i at fokusere på det positive; det, du fokuserer på, tiltrækker du mere af. Tag dig tid til at evaluere, hvad der dræner din energi, og hvad der giver dig energi. Dette kan hjælpe dig med at prioritere aktiviteter, der oplader dig, især når du går igennem udfordrende perioder. Gennem daglig refleksion og bevidsthed om dine tankemønstre kan du skabe en positiv forandringsproces på vejen mod dine mål. Vær nysgerrig og arbejd på at forbedre din mentale tilstand ved at fokusere på det, der bringer dig tættere på dine mål.

 

Sådan overvinder du dine begrænsende overbevisninger

Fundamentet for at overvinde de begrænsende tanker er tillid. Tillid giver os mulighed for at drømme stort, sætte ambitiøse mål og tænke positive tanker i en sund kultur. Når der er tillid, er der også plads til at fejle og mulighed for at bede om hjælp, når vi føler os pressede.

For at ændre dybtliggende, begrænsende overbevisninger er det afgørende at blive bevidst om det ubevidste. Når en begrænsende overbevisning rammer dig, så start med at stille dig selv spørgsmålet: Er denne tanke realistisk og er den positiv eller negativ for mig? Hvis den er negativ og hæmmende, så arbejd på at ændre dit fokus. Det kræver træning og øvelse, da det, vi fokuserer på, er det, der bliver mere fremtrædende i vores liv.

Mette runder episoden af med gode fifs til at begynde at ændre dit tankemønster på. Træn dit positive mindset og overvej at søge hjælp fra podcasts, bøger eller en coach for at udvikle en handleplan og komme i gang med din personlige udviklingsrejse. Husk, at du er den eneste, der kan tage styringen og ændre dine tanker for at opnå højere trivsel.

Gratis rådgivningHvordan kan vi hjælpe dig?

Vores rådgivere og eksperter indenfor vejledning i kurser sidder klar til at hjælper med at finde de helt rigtige kurser og uddannelser for dig/jer – helt uforpligtende. Ring til os på tlf. 70101201 eller udfyld kontaktformularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt.