Hent vores kursuskalender 2024

Klik her og hent, så du får et overblik over alle vores kurser indenfor salg, ledelse og personlig udvikling.

Kurven

Den gode mandag

Jens Dalgaard, Adm. direktør hos TACK International
4 min.
23.06.2020

Din to do-list

For mandage gælder i høj grad det gamle ordsprog, at ”godt begyndt er halvt fuldendt”. Mandage kan være de sværeste dage at stå op til, men sørger du for, at din mandag bliver god, er ugen godt i gang og vil være lettere at komme igennem med tilstrækkelig motivation og overskud. Om mandagen kan du skabe det overblik, som vil give dig overskud senere på ugen og vil lade dig møde den følgende weekend med tilfredshed, stolthed og god samvittighed.

Følg disse 8 råd, og giv dig selv de bedste forudsætninger for at få en god mandag og som konsekvens heraf en fantastisk uge.


1.GLÆD DIG TIL UGEN

Udfaldet af din uge er i høj grad påvirket af dit mindset og din mentale tilstand. Negativitet vil trække dig ned, og positivitet kan omvendt hive dig op. Indtag derfor et positivt mindset, og glæd dig til ugen, du har i vente. Du kan eksempelvis finde alle de ting, der potentielt kan gøre din uge god, og som du glæder dig til, da det vil tilskynde dig til at tænke positivt og give god energi, styrke din motivation, effektivitet samt din mulighed for at skabe solide resultater.

 

2. FJERN ÉN TING, SOM IKKE GIVER DIG NOGET

Arbejdsopgaver, der hverken tilfører dig eller din organisation betydelig værdi, kan være dræbende for din motivation og som konsekvens heraf dine resultater. Overvej derfor, om der er én eller flere opgaver, som du bør skære fra fremadrettet. Det er selvsagt en vigtig del af din opgaveprioritering at sikre, at dine arbejdsopgaver er både relevante og værdiskabende, og det er med til at understrege behovet for løbende at kontrollere, om du bør muge ud i nogle af dine opgaver. Træffer du her de rigtige valg, vil du kunne investere din tid bedre i de rigtige ting og potentielt effektivisere din arbejdsgang.

Relaterede artikler

3. AKTIVÉR DINE OPGAVER

For at få så meget fra hånden om mandagen og samtidig få tingene til at glide så problemfrit som muligt i løbet af dagen, kan du med fordel aktivere dine opgaver tidligt. Send derfor gerne mails ud fra morgenstunden til alle dem, der skal gøre noget for dig og dine opgaver. Det vil fungere som en påmindelse, så de bliver bevidste om, at du forventer noget af dem, hvilket vil gøre dem mere tilbøjelige til at bidrage eller levere det forventede til tiden. Endvidere vil du ligge øverst i deres indbakke og være noget af det første, de ser på dagen, hvorfor de også vil være mere tilbøjelige til at respondere – hurtigt.

 

4. ROS EN KOLLEGA

De fleste kan finde glæde i at glæde andre, og da positivitet desuden smitter og således kan forplante sig i organisationen, så ros gerne en af dem, som er vigtige for dig. Glæd dem ved at give dem den anerkendelse, de fortjener. Det vil gøre ikke bare deres mandag langt bedre, men potentielt hele deres uge, og det vil desuden blive mere sandsynligt, at de videreformidler positivitet enten tilbage til dig eller videre ud i organisationen, hvor mange flere menneskers mandage bliver gjort bedre, og den samlede arbejdsmotivation bliver løftet.


5. ARBEJD EFFEKTIVT

Det kan have en negativ påvirkning på din arbejdsmotivation, når du har knap så motiverende arbejdsopgaver hængende over hovedet. Det betaler sig derfor at få ryddet dem af vejen hurtigst muligt, så du kan bruge din tid på andre værdiskabende indsatser og initiativer. Arbejd således mere effektivt ved at bruge din formiddag på det, du ikke gider, så det ikke kommer til at forfølge dig hele ugen igennem.

Relaterede podcasts

6. BRUG EN TIME MERE

Søger du at gøre mandagen til den perfekte start på ugen, kan du med fordel rydde så mange hindringer som muligt af vejen for resten af din uge. Det kan derfor nogle gange godt betale sig at bruge en time mere om mandagen for at overkomme en bestemt forhindring, som måtte være til gene for dig, så den er helt ude af billedet og ikke behøver at ligge dig på sinde eller tage mere af din tid i løbet af ugen. Det vil gøre resten af din uge mere overkommelig, hvilket kan have en positiv effekt på din motivation, dit humør og din generelle mentale tilstand.

 

7. SLUT DAGEN RIGTIGT

Du har fået skudt ugen godt i gang, men du skal også sørge for at få rundet ugens første dag godt af. Slut mandagen rigtigt af ved at analysere, hvordan du har brugt din tid, og hvad du har nået. Konkludér desuden hvad du har bundet knude på, og hvad du skal følge op på senere. Skemalæg herefter din tirsdag, så du får skabt dig et overblik over morgendagen og ved præcis, hvad du skal gå i gang med.


8. VÆR STOLT AF DIG SELV

Det er ikke altid, at du vil blive lovprist af andre for din indsats, og det kan du heller ikke forvente, men det er til gengæld essentielt, at du selv kan se værdien i det, du foretager dig. Sørg derfor for at være stolt af dig selv, når du har fået noget fra hånden og gjort dig fortjent til det, og glæd dig samtidig over alt det, du nåede på dagen. Brug herefter denne viden til at nyde din aften med god samvittighed, så du kan samle energi til resten af ugen.

 

Starten af ugen er på mange måder den vigtigste del, da den sætter tonen for alle de efterfølgende dage. Mandage har dermed potentiale til enten at gøre din uge mere eller mindre overkommelig, og mandage handler således i høj grad om at overskueliggøre sin uge og rydde det af vejen, som du ikke gider. Herved kan du skabe de bedste forudsætninger for at imødegå resten af ugen med oprejst pande og opløftet sind.

af Jens Dalgaard

Adm. direktør hos TACK 

 

Relaterede kurser

Gratis rådgivningHvordan kan vi hjælpe dig?

Vores rådgivere og eksperter indenfor vejledning i kurser sidder klar til at hjælper med at finde de helt rigtige kurser og uddannelser for dig/jer – helt uforpligtende. Ring til os på tlf. 70101201 eller udfyld kontaktformularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt.