Hent vores kursuskalender 2024

Klik her og hent, så du får et overblik over alle vores kurser indenfor salg, ledelse og personlig udvikling.

Kurven

Ledelsesfokus 2022 I Jens Dalgaard

Ledelsesfokus 2022 I Jens Dalgaard
26 min.
20.04.2022

Husk, at du ikke kan nå noget alene. Du opnår dine resultater sammen med andre. Det er det råd, som Jens Dalgaard, Adm. direktør i TACK, gerne vil give til sit ”unge jeg”, som stod på tærsklen til at skulle begynde at lede andre. Han mener, at det er et vigtigt råd, fordi det er vigtigt at give medarbejderne det ansvar, som gør, at de kan løfte opgaven.

I denne episode af TACK TALKS kan du glæde dig til at høre, hvad Jens Dalgaard ønsker at fokusere på i sin ledelse i 2022.

 

Ledelse har været på en stærk rejse 

Disciplinen ledelse har været på en eksplosiv rejse de seneste par år. Corona-pandemien væltede vores verden fra den ene dag til den anden, og pludselig skulle ledere til at lede deres medarbejdere på en helt ny måde. De seneste par år er ledere blevet mere bevidste om, hvor vigtigt det er at arbejde med leadership – og ikke management. I forbindelse med den eksplosive vækst i hjemmearbejde blev det også tydeligt for mange ledere, at det de tidligere havde frygtet omkring hjemmearbejde slet ikke havde nogen gang på jord. Mange ledere oplevede, at mange medarbejdere trivedes med en hjemmearbejdsplads, hvor der var plads til fordybelse. Der er mange processer, som blev mere effektive, fordi medarbejderne var nødt til at planlægge og koordinere ift. hinanden, når de nu ikke sad fysisk på samme kontor.

Gør status over året der gik 

Det er en god øvelse at se tilbage ved årsskiftet og tænke på de ting, som er sket. Hvad har du nået? Hvad nåede du ikke i mål med? Hvad har du været igennem og hvilke erfaringer kan du tage med dig videre i det nye år? Det er en sund øvelse. Reflektér over, hvad du skal tage med videre i det nye år og, hvor du skal have et fokus ift. din ledelse, så du sikrer, at du rammer dine medarbejdere rigtigt.

Genskab vinder-teamet 

Den sociale kultur på arbejdspladsen har været under et enormt pres ved den store mængde af hjemmearbejde under pandemien. Det er altid muligt at planlægge virtuelle møder, hvor man kan være sammen, men det giver en helt anden dynamik og energi, når kolleger sidder sammen fysisk i det samme rum. Derfor vil det for Jens Dalgaard være et vigtigt ledelsesfokus i 2022, at vinder-teamet skal genskabes. Hjemmearbejdspladsen er kommet for at blive – og det er godt for rigtig mange medarbejdere. Fremadrettet skal det dog struktureres således, at teamet stadig er fysisk sammen, så den vindende kultur, hvor vi løfter i flok bliver styrket. Så der ikke dannes små siloer med fokus på individuel opgaveløsning.

Få overskud til mere 

Hjemmearbejdspladsen har skabt en effektivitet, som resulterede i at opgaver blev løst mere fokuseret. Disse elementer skal tages med over i den nye hverdag således, at du bruger de erfaringer, som du har gjort dig til at få mere ud af de ressourcer, som du har til rådighed. Efter Jens Dalgaards mening er der i dag alt for meget spild af tid i de danske organisationer. Derfor skal vores fokus være styrket ift. en stærkere effektivitet og et større fokus.

Eliminér dine flaskehalse 

Corona-pandemien har tydeliggjort, hvor organisationens flaskehalse er – og dette skal være et særligt fokus videre i 2022. Flaskehalsene skal elimineres, så de ikke risikerer at dæmpe eller begrænse virksomhedens vækst. Flaskehalsene kan være mange ting, men efter Jens Dalgaards mening er det ofte specialister og ledere, som sidder med en beslutning eller viden, hvor den resterende organisation ikke kan komme videre uden at få deres besyv med.

Implementering af det lærte 

Når du har et overblik over, hvilke erfaringer du skal tage med dig videre i din ledelse – og hvad dit fokus skal være, så har du også en langt større mulighed for at styrke din retning for det nye år. Men det er ikke nok, at du blot har et overblik. Det er også vigtigt, at der bliver dannet en struktur, som gør det muligt at få sat de nye tanker og idéer i spil i hverdagen. De nye erfaringer skal implementeres – og de gamle vaner og adfærd skal fjernes fra ligningen.

Som afslutning på denne episode kan du høre Jens Dalgaards mening omkring, hvordan virksomhederne kan sikre den sunde økonomi i virksomheden, som også kommer til at blive en stærk faktor i 2022.

Relaterede podcasts

Gratis rådgivningHvordan kan vi hjælpe dig?

Vores rådgivere og eksperter indenfor vejledning i kurser sidder klar til at hjælper med at finde de helt rigtige kurser og uddannelser for dig/jer – helt uforpligtende. Ring til os på tlf. 70101201 eller udfyld kontaktformularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt.