Hent vores kursuskalender 2024

Klik her og hent, så du får et overblik over alle vores kurser indenfor salg, ledelse og personlig udvikling.

Kurven

Spørgsmål: Nøglen til et stærkt fokus I Lars Lykke

Spørgsmål: Nøglen til et stærkt fokus I Lars Lykke
38 min.
11.11.2021

Måden, vi stiller vores spørgsmål på, er vigtig, fordi spørgsmål styrer vores fokus. Det vi fokuserer på, får vi oftest mere ud af, og det har i sidste ende en betydning for vores resultater. I denne episode af TALK TALKS kan du glæde dig til at høre konsulent Lars Lykke fortælle mere om, hvordan du sikrer kvaliteten af dine spørgsmål. For kvaliteten af dine spørgsmål er fundamentet for kvaliteten af det svar og tilhørende information, som du får retur.

Vi kan påvirke vores fokus, udvikling og humør i en positiv retning ved at stille de helt rigtige spørgsmål - til os selv. Vi træner i en uendelighed spørgeteknik, som bruges i salg og ledelse. Men efter Lars Lykkes mening, er vi alt for dårlige til at stille os selv de samme gode spørgsmål. I denne episode får du helt konkrete råd til, hvordan gode spørgsmål kan få en afgørende effekt på din daglige og langsigtede performance.

Fuld fart på tankerne

Du har sikkert hørt sætningen; ”For at kunne lede andre, skal du kunne lede dig selv.” Dette perspektiv gælder også i høj grad, når vi taler om spørgsmål. For at kunne stille gode spørgsmål til andre mennesker, skal du være god til også at stille gode spørgsmål til dig selv. Du skal blive bedre til at udfordre dig selv og de mange tanker, som du har i løbet af en dag. Tanker vælter ind i en lind strøm og hen over en almindelig hverdag har du omkring 60-80.000 tanker, viser en undersøgelse. Heldigvis foregår mange af disse på et ubevidst niveau, som vores indre autopilot tager sig af. Vores tanker prøver at styre os uden om smerte i nuet og sørge for, at vi har det godt i nuet. Men det er dog ikke altid det samme, som det der er godt på længere sigt. Derfor er det vigtigt, at vi har fokus på, hvad vores tanker gør for os. Arbejder dine tanker for dig eller arbejder de imod dig?

Du kan træne din hjerne til at ændre fokus, således at du har fokus på muligheder i stedet for udfordringer. Du træner på daglig basis din hjerne i at fastholde et bestemt fokus – og når først du bliver bevidst omkring dette fokus, så har du mulighed for at ændre det til det bedre.

 

Jagten på det næste mål 

Men behøver du så altid at have et konkret mål at jagte for at kunne stille de helt rigtige spørgsmål til dig selv? Altid at lægge mere oven på er ikke altid det, som har den største betydning i ens liv. Et mål i livet kan også være at opnå mere i ro i hverdagen eller et bedre balanceret familieliv. Så du skal ikke have et konkret mål for at kunne træne din hjerne i at stille dig selv gode og værdiskabende spørgsmål til dig selv. Spørgsmålet har ikke altid noget at gøre med, hvor du er på vej hen. Det kan også være et udtryk for en konkret udfordring, som du står midt i. Men som på den lange bane blot er et bump på vejen og ikke et vejkryds, hvor du skal vælge retning. De rette spørgsmål handler i høj grad også om din egen selvledelse.

 

Feedback er en gave 

En ting er at stille sig selv de rette spørgsmål. En anden ting er at være god til at tage imod den feedback, som du får fra andre – og dig selv. Vi ser verden igennem vores egne briller – og derfor er feedback også en meget svær disciplin, hvor du virkelig skal holde balancen og holde tungen lige i munden. Derfor skal du være meget påpasselig, når du giver feedback, men også i høj grad, når du modtager feedback. Det skal ses i et positivt lys, hvor du igen skal stille dig selv de konstruktive spørgsmål. Hvordan kan jeg bruge denne nye viden? Hvad skal jeg ændre for at gøre det bedre en anden gang? Og hvis du tænker, at du ikke kan bruge feedbacken til noget, så stil dig selv spørgsmålet: ”Hvad er årsagen til, at du tænker sådan i denne situation?”

I afslutningen af denne episode af TACK TALKS giver Lars Lykke dig en kort opsummering af, hvilken påvirkning de gode spørgsmål har på dine tanker, adfærd og - hvordan den rette indstilling og mindset styrker dit fokus i dit liv – professionelt såvel som privat.

Relaterede podcasts

Gratis rådgivningHvordan kan vi hjælpe dig?

Vores rådgivere og eksperter indenfor vejledning i kurser sidder klar til at hjælper med at finde de helt rigtige kurser og uddannelser for dig/jer – helt uforpligtende. Ring til os på tlf. 70101201 eller udfyld kontaktformularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt.