Hent vores kursuskalender 2024

Klik her og hent, så du får et overblik over alle vores kurser indenfor salg, ledelse og personlig udvikling.

Kurven

7 gode råd til selvledelse

Jens Dalgaard, Adm. direktør hos TACK International
3 min.
20.09.2019

At være en god leder for andre mennesker er én sag, men at være en god leder for dig selv er noget andet. For mange mennesker kan selvledelse hurtigt blive forsømt, men fokus på selvledelse er et vigtigt led i din udvikling og et værktøj til at opnå forbedringer.

 

1. Dyrk meningen

For at du kan lede sig selv på bedst mulig vis, er det afgørende at du forstår din rolle i virksomheden. Du skal være i stand til at se formålet med det, du laver – også set ud fra et større virksomhedsperspektiv. At kunne se katedralen og ikke blot en stor bunke byggesten er afgørende, hvis du skal vide, hvordan du bedst navigerer din rolle til gavn for virksomheds mål og visioner.


2. Arbejd effektivt

Sæt ambitiøse mål for dig selv og sørg for at skabe de rigtige prioriteringer - så du når dine mål. En god idé er at øve dig i at tage tid på dine opgaver, så du er i stand til at skemalægge din tid på kontoret realistisk. Hvis du skal arbejde så effektivt som muligt, kræver det selvdisciplin og et drive for at opnå dine mål. En effektiv dag kan motivere dig i den rigtige retning.

 

Hent den gratis e-bog "9 artikler til din personlige udvikling" her. 

Artiklen fortsættes herunder.

Relaterede artikler 

3. Analysér dine resultater

Som din egen leder bør du kunne se på din indsats objektivt og være i stand til at analysere dine resultater, herunder hvordan de er opstået. Det er vigtigt at stille spørgsmål til succesen for at kunne gentage positive mønstre gang på gang. Her er selverkendelse vigtig, så du ærligt kan svare dig selv på, om resultaterne kommer af flid og dygtighed eller bare er held.

 

4. Lav din udviklingsplan

For at styrke dine resultater yderligere kan en skemalagt udviklingsplan være behjælpelig. Her er det essentielt at definere de områder, du skal blive bedre til, samt undersøge hvor du skal lægge kræfterne og øge din indsats. Det kan godt betale sig at være grundig og eftertænksom, hvilket betyder, at du med fordel kan udarbejde en detaljeret beskrivelse af handlingsplanen for dig og din fremtid.

 

Artiklen fortsættes herunder.

Relaterede  podcasts

5. Hold møder med dig selv

Enhver leder holder øje med udviklingen og gør status fra tid til anden. Hvis du sætter tid af til at evaluere og reflektere over din indsats frem til nu og på sigt, vil du være i en fordelagtig position, der giver dig mulighed for at sætte nye mål. Ledelse er baseret på udvikling og erfaring, hvilket du også her bør drage nytte af. Lav gerne nye planer for de næste skridt og dét, du gerne vil se ske.


6. Kommunikér stærkt

Som en ekstra tjeneste til dig selv kan du holde dig op på dine mål ved at fortælle dine omgivelser, hvad du går og foretager dig, samt hvilke fremskridt der er sket hen imod dine mål. En god kommunikationsevne er således et vigtigt led, for ikke at sige en god kompetence, når det kommer til selvledelse, da det at indvie andre i dine tanker kan bidrage med nye værdifulde synsvinkler og øget selvdisciplin.


7. Bevar motivationen

Når du er nået i mål med en opgave, kan du som en ekstra gulerod belønne dig selv med en gave - en lille gestus på, at du har opnået, det du ville. Det behøver ikke at være noget stort og kan sagtens være en lille symbolsk ting. Det vigtige her er ikke selve gaven, men den motiverende følelse der bør opstå, når du har guidet og ledet dig selv til endemålet. Det er følelsen af succes – en succes der er opstået på egen regning og en præstation, der kun kan tilskrives dig og din indsats i sagen.

 

Hent den gratis e-bog ”8 artikler til den gode jobstart” her.

af Jens Dalgaard

Adm. direktør hos TACK 

 

Relaterede kurser

Gratis rådgivningHvordan kan vi hjælpe dig?

Vores rådgivere og eksperter indenfor vejledning i kurser sidder klar til at hjælper med at finde de helt rigtige kurser og uddannelser for dig/jer – helt uforpligtende. Ring til os på tlf. 70101201 eller udfyld kontaktformularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt.