Hent vores kursuskalender 2024

Klik her og hent, så du får et overblik over alle vores kurser indenfor salg, ledelse og personlig udvikling.

Kurven

ABSOLUTE YOU vol. 1

Marie Kongsted, Salgs- og marketingdirektør hos TACK
3 min.
07.10.2022

Din egen hitliste der sikrer fremdrift i din personlige udvikling

Vi er mange, der elsker at lave lister. De giver struktur, overblik og en bevidsthed om, hvor langt man er i en proces. Og endeligt det fyldestgørende flueben, når opgaven er udført og belønningens endorfiner udløses.

Vi er lige så mange, der hader lister! De fremstår ofte som sure pligter, så de sjoveste opgaver løses først - fremfor de vigtigste - og efterlader ofte en med konstant dårlig samvittighed.

Men jeg har en liste, som du helt sikkert vil elske.

Forestil dig en liste, der ikke er en sur to do-liste, men en liste, der udvikler dig og holder dig skarp og relevant. En liste som ikke er pligtstyret, men lyststyret. En liste du vil nyde at oprette, udfylde, evaluere og effektuere. For den handler kun om dig!

ABSOLUTE DIG

Du har sikkert mange drømme for dit liv og bruger meget tid på tanker om fremtiden, både for dit arbejdsliv og dit privatliv. Men ofte bliver det kun ved tanken og ikke konkrete planer, der bliver skrevet ned med henblik på at opnå dem, sådan for alvor.

Jeg kan ikke hjælpe dig med at fixe dit parforhold og din privatøkonomi, men jeg har et godt redskab, som garanteret vil give dig en fremdrift i din personlige udvikling.

Glem den pligtstyrede to do-liste (et øjeblik) og byd velkommen til…To learn-listen!

TO LEARN-LISTEN

Jeg har gennem en årrække arbejdet med en to learn-liste - et genialt redskab, som jeg gerne vil dele mine erfaringer med.

Lad os starte med at definere, hvad en to do-liste er kontra en to learn-liste.
To do-listen kender alle, og de fleste af os bruger den i et eller andet format i vores hverdag. To do-listen består af en række opgaver, du skal løse uanset, om det har din interesse eller ej.

To learn-listen handler derimod om at udvide din egen horisont og dermed dit eget potentiale. Listen består af opgaver og handlinger, der ikke er en nødvendighed, men muligheder for at inspirere og gøre dig klogere på det felt, du allerede bevæger dig indenfor eller nye områder, du gerne vil opbygge et kendskab til.

TO DO TRUMFER TO LEARN

Vi er alle sammen opdraget til, at vi skal yde, før vi kan nyde. At pligten kommer først. At vi krydser arbejdets to do-liste af, fordi det er den, der betaler vores løn. De opgaver kan være nok så interessante, men da der sjældent er timer nok i døgnet, når vi ofte ikke mere end ”pligten” og skubber den personlige udvikling i baggrunden. Den bør også være en del af dit arbejdsliv.

Pointen med listen er, at den består af emner, du har lyst til at kaste dig over. Og ikke kun for din egen fornøjelses skyld, men også fordi den øger din værdi på arbejdsmarkedet og i den virksomhed, du arbejder for og gør dig mere interessant som samtalepartner.

Men hvad står der så på sådan en to learn-liste?

ØNSKELISTEN HVOR DET ER JUL HELE ÅRET

På min egen liste har der f.eks. stået: Tage en bestyrelsesuddannelse, finde en mentor og læse en masse faglitteratur, som kan understøtte min arbejdsfunktion.

Eksempler på andre emner, der kan stå på listen er: Blive bedre til at skrive, projektstyring, lave spændende præsentationer eller opdatere dit cv, så det bliver endnu bedre. Der kunne stå kurser i Excel, svære samtaler med dine medarbejdere, business engelsk eller salg. Alt sammen selvfølgelig afhængigt af, hvad der er relevant for dig.

For mig har de klare fordele ved to learn-listen været at:

  • Den giver mig et overblik over, hvad jeg gerne vil og mulighed for tilrettelægge det, så jeg får tid til at nå de enkelte dele på det rigtige tidspunkt
  • Jeg holder mig ”up-to-date”, da jeg får læst de nyeste bøger inden for mit fagområde
  • Hver gang jeg kan sætte flueben, har jeg fået ny viden. Hver nye ting, jeg lærer, kan kombineres med min eksisterende viden og dermed skabe nye innovative idéer

LEONARDO DA VINCI KU’ – DU KA’ OGSÅ

I min optik burde alle have en to learn-liste, da vi ved, læring er altafgørende for, at vi opfattes som interessante mennesker og relevante på arbejdsmarkedet, men også for vores egen selvudvikling.

Hvis to learn-listen lyder som noget for dig, har jeg følgende råd til at komme i gang:

  • Start med de områder og emner, du brænder for. Senere bliver du automatisk nysgerrig på nye emner, der kan komplimentere dit kompetenceområde.
  • Gør opgaverne så konkrete og enkle som muligt. Fx en titel på en bog, et kursus eller en specifik opgave, du skal udføre.
  • Bevar din energi: Kig jævnligt på din liste og nyd synet af alle de spændende ting, du har liggende foran dig.

Siden min første to learn-liste har jeg udvidet den til både at vedrøre mit arbejdsliv og mit privatliv. På min private liste har fx stået faglitteratur eller skønlitteratur der skulle læses, en lyst til at lære mere om investeringer og et forløb med undervisning i arabisk.

Hvis du ønsker at komme i gang med din egen to learn–liste, kan du få min skabelon. Jeg har indsat et par eksempler, og så er det ellers bare at komme i gang med at udfylde med dine egne drømme og lystdrevne og udviklende gøremål.

 

P.S.
Som et lille kuriosum havde selveste Leonardo Da Vinci en to learn-liste, og selv om han ikke var musiker, lavede han da enkelte store hits…

af Marie Kongsted

Salgs- og marketingdirektør hos TACK 

 

Gratis rådgivningHvordan kan vi hjælpe dig?

Vores rådgivere og eksperter indenfor vejledning i kurser sidder klar til at hjælper med at finde de helt rigtige kurser og uddannelser for dig/jer – helt uforpligtende. Ring til os på tlf. 70101201 eller udfyld kontaktformularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt.