Hent vores kursuskalender 2024

Klik her og hent, så du får et overblik over alle vores kurser indenfor salg, ledelse og personlig udvikling.

Kurven

Work-life balance | Marie Kongsted

Marie Kongsted
40 min.
01.02.2023

Arbejdslivet influerer på privatlivet - og omvendt. Men ligesom de mest succesfulde virksomheder har et stærkt fokus dér, hvor de er, så kan du som person også overføre samme fokus det sted, hvor du er. Så du har en skarp linje mellem, hvad du kan på arbejdet og, hvad du kan derhjemme.

Ifølge Krifas ”Videnscenter for God Arbejdslyst” er balancen mellem privat- og arbejdsliv en af de faktorer, som betyder allermest for vores arbejdslyst. Alligevel viser en ny undersøgelse fra Epinion i 2022, at det netop er denne balance, som danskerne scorer lavt på. Derfor kan du i denne episode af TACK TALKS se frem til at høre Marie Kongsted, Salgs- og marketingdirektør hos TACK, fortælle om, hvordan hun skaber balance og, hvordan du som leder sikrer, at dine medarbejdere oplever en god balance mellem privat- og arbejdsliv.

 

Det er svært at holde balancen 

Balancen mellem privat- og arbejdsliv er det som sikrer, at du er glad og kan fungere i din dagligdag. Ubalance er livsforkortende, derfor er det vigtigt at holde balancen i dagligdagen på alle fronter.

Når du det, du gerne vil? Eller er du måske lidt for ambitiøs? Det er vigtige spørgsmål, som du kan stille dig selv for at holde fokus på, hvad der er vigtigt for dig og din trivsel. Er det træning 3 gange om ugen? Hvor meget søvn har du brug for? Hvordan skal en optimal arbejdsuge se ud? Og hvordan med weekenderne - hvad skal der ske dér? Hvis noget overhovedet.

Et af de gode råd som Marie Kongsted kommer med i denne episode er, at det handler om en kontinuerlig prioritering. Når der skal være mere af noget, så skal der være mindre af noget andet. Du holder ikke balancen ved bare at løbe hurtigere for at ville nå mere. Når du ved, hvordan din mest optimale uge skal se ud, så har du også et konkret mål at stræbe efter. Du ved, hvad der skal være plads til og, hvad du kan skrue ned for, hvis der er andet, som skal fylde mere.

 

Stræben efter det perfekte liv 

Generelt så vil vi efter Marie Kongsteds mening alt for meget. Vi er blevet alt for ambitiøse på egne vegne. Der bliver særligt på sociale medier skabt et ideal om at stræbe efter det perfekte liv, selvom vi alle ved, at det ideal ikke findes i den virkelige verden. Men det er vigtigt for mange at male et billede af, at de er succesfulde, og de vil gerne dele deres oplevelser med andre. Men det er kun det gode, vi deler. De sociale medier giver os mulighed for at følge med på sidelinjen hos et utal af mennesker. Denne mulighed havde vi slet ikke på samme måde før sociale medier. Vi presser derfor både os selv og andre til at have det perfekte liv. Det liv som man ser på sociale medier, selvom det kun er en lille del af hverdagen i virkelighedens verden.

 
Ansvaret for den gode balance er delt

Både medarbejder og leder har et stort ansvar for at få skabt de mest optimale rammer for den enkelte medarbejder. Mennesker er forskellige, og derfor kan du ikke som leder have en ”one size fits all” løsning liggende i skrivebordsskuffen. Du skal som leder se dine medarbejdere som de hele mennesker, de er og tilpasse deres rammer i hverdagen efter, hvad der motiverer dem bedst og, hvad der skaber den bedste balance for dem. Og som alt andet i denne verden, så ændrer denne prioritering sig også løbende gennem hele livet. Derfor skal rammerne også tages op til revurdering løbende, når der sker ændringer i livet. Derfor har du en central rolle som leder i at være så tæt på dine medarbejdere som muligt. Dine medarbejdere er voksne mennesker og har et stort ansvar for at lave denne prioriteringsøvelse selv, men som på mange andre fronter i livet, så kan det være nødvendigt – og ofte også sundt – at få et andet perspektiv udefra, som giver et andet syn på sagen. Det andet perspektiv er din opgave som leder at kunne give. At kunne være opmærksom i hverdagen og råbe vagt i gevær, hvis du oplever stigende ubalance i hverdagen hos en medarbejder. Og for at kunne have denne tilgang til din medarbejder er det vigtigt, at du har en stærk relation til medarbejderen og, at der er en tillid i relationen, som gør, at du har muligheden for at komme med andre perspektiver uden, at det bliver som en kontrollerende faktor.

Til slut i denne episode kan du høre Marie Kongsteds gode råd til, hvilke 3 ting, du skal prioritere i din hverdag – og du kan se frem til at høre, hvordan du skaber den bedste balance mellem de 3 prioriteter.

Relaterede podcasts

Gratis rådgivningHvordan kan vi hjælpe dig?

Vores rådgivere og eksperter indenfor vejledning i kurser sidder klar til at hjælper med at finde de helt rigtige kurser og uddannelser for dig/jer – helt uforpligtende. Ring til os på tlf. 70101201 eller udfyld kontaktformularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt.