Hent vores kursuskalender 2024

Klik her og hent, så du får et overblik over alle vores kurser indenfor salg, ledelse og personlig udvikling.

Kurven

Når ledelse er allerbedst - det autentiske lederskab

Jens Dalgaard, Adm. direktør hos TACK International
3 min.
10.07.2019

Der er ingen tvivl om, at den traditionelle leder gennem årene er blev udfordret på mange punkter. Nye lederegenskaber såsom autenticitet fremhæves ofte som en afgørende faktor for at være en succesfuld leder. Det forventes i højere grad af lederen, at hun/han tør og evner at være sig selv, ægte og ærlig. Vi giver her 5 råd til, hvordan du får succes med ledelse gennem autentisk lederskab.


Sats i rekrutteringen

Tro på mennesket, find dem, der passer til teamet, og gør alle til den bedste version af sig selv. Rekruttering kan være en omfattende og tidskrævende proces, men uhyre vigtig at investere i da det kan blive dyrt at ansætte den forkerte. Ved at bruge tid og ressourcer på at finde den helt rette kandidat med en profil, der passer ind i virksomheden, vil der være større sandsynlighed for, at den nye medarbejder trives og integreres succesfuldt i virksomheden. CV er ikke alt – mennesket bag er mindst lige så vigtigt.

 

Gør opgaven fælles

Få alle til at se dine ambitioner, tænk sammen stort ud af boksen, og få alles skæve ideer med. Godt lederskab handler nemlig om at forme visioner i fællesskab og forstå alle medarbejdernes vigtige bidrag. De bedste resultater skabes gennem og mellem mennesker, hvorfor du som leder skal skabe et frirum, hvor der er plads til, at medarbejderne kan dele ud af erfaringer, viden og ideer. Samtidig vil fælles opgaveløsninger og involvering give medarbejderne en oplevelse af øget ansvar og dermed et øget engagement og motivation til at bidrage til virksomhedens succes.

Relaterede artikler og podcasts

Balancer dit venskab

Lær dine medarbejdere rigtigt at kende, følg med i deres liv, og glæd dig på deres vegne. Din interesse og dit nærvær viser, at du som leder er oprigtigt optaget af dine medarbejderes trivsel. Det bidrager til gode relationer mellem dig og dine medarbejdere, som rækker udover den formelle relation. Dog er venskabet en balancegang, da et tæt venskab mellem leder og medarbejder også kan blive problematisk i visse situationer.

 

Deltag i dit resultat

Vær dygtig til opgaven, så du som leder kan bruge din viden og dine kompetencer til at inspirere til opgaven – løb ved siden af dine medarbejdere og fejr succeserne som kollega. Det bidrager til en følelse af, at hele virksomheden i fællesskab er lykkes med at løse opgaverne. Som leder udviser du tillid og respekt i forhold til dine medarbejdere og giver dem en tro på, at de bedste resultater opnås gennem fælles indsats. Samtidig vil den enkelte medarbejder føle, at hans/hendes indsats bliver anerkendt og værdsat, hvilket giver ekstra energi, arbejdsglæde, stolthed og ikke mindst et styrket fællesskab.

Relaterede kurser

Vis din skrøbelighed

Fortæl hvem du er, vær ærlig om, hvad du føler, og vær ikke bange for at anerkende dine fejl. Som leder kan det være vanskeligt at vedblive vores ægte selv, fordi der er en forventning om at skulle leve op til en bestemt lederrolle. Dog har medarbejderne ikke brug for at opleve en leder med en facade, men derimod en leder, som er autentisk og én, de kan stole på. For at kunne lede bedst muligt er det derfor afgørende, at dine medarbejdere oplever det hele menneske med forskellige dimensioner af sig selv.

 

Elsk dit job

Hold fast i det du kan lide, skab nye muligheder i det, du gør, og lad dig ikke forstyrre i den, du er. Som leder har du stort fokus på, at dine medarbejdere trives i organisationen, men din egen trivsel og arbejdsglæde har mindst lige så stor betydning for hele arbejdspladsen. For kan du som leder ikke lide dit arbejde, vil det hurtigt smitte af på medarbejderne. Det er derfor altafgørende, at du i rollen som leder hele tiden har en følelse af arbejdsglæde og oplever, at dit arbejde er meningsfuldt. Du skal være dig selv og stole på din intuition – det er dét, der vil skabe den største succes.

af Jens Dalgaard

Adm. direktør hos TACK 

 

Gratis rådgivningHvordan kan vi hjælpe dig?

Vores rådgivere og eksperter indenfor vejledning i kurser sidder klar til at hjælper med at finde de helt rigtige kurser og uddannelser for dig/jer – helt uforpligtende. Ring til os på tlf. 70101201 eller udfyld kontaktformularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt.