Hent vores kursuskalender 2024

Klik her og hent, så du får et overblik over alle vores kurser indenfor salg, ledelse og personlig udvikling.

Kurven

Lær at undgå dine dårlige vaner | Marie Kongsted

Marie Kongsted
38 min.
14.11.2023

Forsøget på at kvitte dårlige vaner kan virke som en uoverkommelig opgave. Vi sætter alt for ambitiøse mål, drevet af vores gode intentioner, men falder ofte tilbage i gamle vaner hurtigt efter. I denne spændende episode af TACK TALKS taler vi om dårlige vaner med Marie Kongsted, Salgs- og Marketingdirektør hos TACK International og om hvordan du kan få succes med dine vaneændringer.

 

Sådan implementerer du succesfulde ændringer 

For at opnå varige ændringer er det nødvendigt at bygge et solidt fundament. Marie anbefaler, at du begynder med små ændringer, hvor succes er uundgåelig, og bryder dine mål ned i håndtérbare delmål. Husk, at tålmodighed er vigtigt, da det kan tage op til 66 dage at ændre en vane, afhængigt af kompleksiteten.

Det er ikke let at ændre sine vaner. Derfor skal du finde din indre motivationskraft og bruge redskaber som to-do-lister til at strukturere dine mål. Skriv ned, hold øje med dine mål og gør dig selv ansvarlig for de løfter, du giver til dig selv. Del gerne dine mål med andre, da det skaber en forpligtigelse.

Marie foreslår også, at du tager et nærmere kig på dine omgivelser og ser, om du kan forme dem for at støtte dine nye vaner. Hvis du eksempelvis vil mindske dit skærmbrug om morgenen eller aftenen, så placér din enhed i et andet rum. Det kan være en enkel ændring med stor effekt. På arbejdspladsen kan du samarbejde med kolleger for at opmuntre hinanden til at ændre vaner, som f.eks. at tage en gåtur i frokostpausen for at øge din aktivitet.

 

Tilgivelse og prioritering

Det er helt afgørende at kunne tilgive dig selv, når du støder på udfordringer i din vaneændringsproces. Fejl og tilbageslag er en naturlig del af rejsen, og det er okay. Fejr de små sejre og lad dem motivere dig. Husk at prioritere de vaner, der har størst indflydelse på din sundhed og velvære.

At ændre dårlige vaner er en udfordrende, men opnåelig proces, når den imødegås med den rette tilgang. Det starter med realistiske mål, små skridt og forståelse for, at det er en rejse i det lange løb. Selvledelse og støtte fra omgivelserne er nøglen, og husk at tilgive dig selv for fejltrin. Prioritér de vaner, der betyder mest for dig, og vær åben omkring dine mål. Processen med at ændre vaner kræver vedholdenhed og tålmodighed, men den kan bane vejen for en livsstil, der både er sundere og mere tilfredsstillende.

Relaterede podcasts

Gratis rådgivningHvordan kan vi hjælpe dig?

Vores rådgivere og eksperter indenfor vejledning i kurser sidder klar til at hjælper med at finde de helt rigtige kurser og uddannelser for dig/jer – helt uforpligtende. Ring til os på tlf. 70101201 eller udfyld kontaktformularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt.